עדשים אורגניות מבושלות בעשבי תיבול, שמנת חמוצה וחציל קלוי

חומרים:2 חצילים בינוניים (200 גר')כף גדושה של תערובת כוסברה, נענע, אורגולה, בזילקום – קצוצים גס בכמות שווה3 כפות שמן זית3/4 כף מיץ לימוןשן גדולה של שום כתושמלחפלפל לבןבצל סגול קצוץ דק250 מ"ל עדשים אורגניות שחורות1/2 ליטר ציר ירקות (או מרק ירקות מסונן)4 כפות שמנת חמוצה אופן ההכנה:מבשלים את העדשים עם ציר הירקות (אפשר גם לבשל במים עם 1 גזר, 1 בצל, קלוף וצרור טימין), עד להתרככות. מסננים ומקררים. שורפים את החצילים על האש, מקלפים ומחלקים לרצועות עבות ומקררים, מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון. מערבבים את העדשים עם עשבי תיבול, שום, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, ומתקנים טעמים. אופן ההגשה: מגישים בצלחת רצועות של פילה חציל, 3 כפות סלט עדשים, ושמנת חמוצה.

חומרים:
2 חצילים בינוניים (200 גר')
כף גדושה של תערובת כוסברה, נענע, אורגולה, בזילקום – קצוצים גס בכמות שווה
3 כפות שמן זית
3/4 כף מיץ לימון
שן גדולה של שום כתוש
מלח
פלפל לבן
בצל סגול קצוץ דק
250 מ"ל עדשים אורגניות שחורות
1/2 ליטר ציר ירקות (או מרק ירקות מסונן)
4 כפות שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים עם ציר הירקות (אפשר גם לבשל במים עם 1 גזר, 1 בצל, קלוף וצרור טימין), עד להתרככות. מסננים ומקררים.
שורפים את החצילים על האש, מקלפים ומחלקים לרצועות עבות ומקררים, מתבלים במלח, שמן זית ומיץ לימון.
מערבבים את העדשים עם עשבי תיבול, שום, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, ומתקנים טעמים.

אופן ההגשה:
מגישים בצלחת רצועות של פילה חציל, 3 כפות סלט עדשים, ושמנת חמוצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר