אושפלוב בוכרי

חומרים: 800 גר' בשר בקר או כבש 1 ק"ג אורז עגול 300 גר' בצל 250 גר' שמן (זית, סויה, חמניות) 800 גר' גזר מלח, פלפל שחור, כמון ראש שום (לא חובה) מים לפי הצורך אופן ההכנה: חותכים את הגזר לרצועות דקות כמו גפרורים, וחותכים בצל לקוביות. מחממים את השמן בסיר גדול וגבוה, ומוסיפים בצל עד שיזהיב. חותכים את הבשר לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים מים לפי הצורך ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון. מבשלים 40 דקות עד שהבשר מתרכך. לאחר מכן מוסיפים את כל הגזר, ומשלב זה לא מערבבים את תכולת הסיר.מכסים את הסיר על אש קטנה שיתבשל כ-15 דקות.בינתיים שוטפים את האורז ומרתיחים כמות של מים. לאחר 15 דקות פותחים את הסיר, ומעל הכל מוסיפים את האורז.מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, ויוצקים על הכל מים רותחים עד 1 ס"מ מעל האורז. מבשלים על להבה גבוהה עם מכסה פתוח עד לספיגת המים. אוספים את האורז משולי הסיר לכיוון המרכז לערימה במרכז הסיר (אפשר להוסיף במרכז הערימה ראש שום שטוף). מכסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה. להגשה: משטחים את האורז על צלחת גדולה, ומעל האורז מניחים גזר עם בשר.

חומרים:
800 גר' בשר בקר או כבש
1 ק"ג אורז עגול
300 גר' בצל
250 גר' שמן (זית, סויה, חמניות)
800 גר' גזר
מלח, פלפל שחור, כמון
ראש שום (לא חובה)
מים לפי הצורך

אופן ההכנה:
חותכים את הגזר לרצועות דקות כמו גפרורים, וחותכים בצל לקוביות.
מחממים את השמן בסיר גדול וגבוה, ומוסיפים בצל עד שיזהיב.
חותכים את הבשר לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
מוסיפים מים לפי הצורך ומתבלים במלח, פלפל שחור וכמון.
מבשלים 40 דקות עד שהבשר מתרכך.
לאחר מכן מוסיפים את כל הגזר, ומשלב זה לא מערבבים את תכולת הסיר.
מכסים את הסיר על אש קטנה שיתבשל כ-15 דקות.
בינתיים שוטפים את האורז ומרתיחים כמות של מים.
לאחר 15 דקות פותחים את הסיר, ומעל הכל מוסיפים את האורז.
מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, ויוצקים על הכל מים רותחים עד 1 ס"מ מעל האורז.
מבשלים על להבה גבוהה עם מכסה פתוח עד לספיגת המים.
אוספים את האורז משולי הסיר לכיוון המרכז לערימה במרכז הסיר (אפשר להוסיף במרכז הערימה ראש שום שטוף).
מכסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה.

להגשה:
משטחים את האורז על צלחת גדולה, ומעל האורז מניחים גזר עם בשר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר