פלאפל עדשים אדומות ברוטב טחינה ודבש

חומרים ל- 60 כדורים:לפלאפל:1 ק"ג עדשים אדומותזר פטרוזיליה קצוצה דקזר כוסברה ירוקה קצוצה דק200 גרם שום כתוש1 בצל יבש גדול קצוץ דק3 כפות כמון טחוןכפית קינמון טחוןכפית הל טחוןכפית פלפל אנגלי טחוןכפית אגוז מוסקט טחוןכפית ציפורן טחוןכף סודה לשתייה3 ביצים100 גרם קמח1 ליטר שמן קנולה לטיגון אופן הכנת הפלאפל:משרים את העדשים במים לשלוש שעות.מסננים ויוצרים תערובת עם שאר המרכיבים.מניחים את התערובת לנוח במקרר למשך שעתיים, על מנת לספוג טעמים. יוצרים כדורים בעזרת מכשיר להכנת פלאפל, ומטגנים בשמן עמוק עד קבלת צבע זהוב. חומרים לרוטב הטחינה בדבש:100 מ"ל טחינה גולמית70 מ"ל מים קרים2 שיני שום כתושות3 כפות מיץ לימון סחוט טריקורט מלח3 כפות דבש אופן ההכנה:מערבבים את כל המרכיבים לרוטב סמיך.מגישים כמנת גורמה עם פיתה חמה, או בתוך לפה.

חומרים ל- 60 כדורים:
לפלאפל:
1 ק"ג עדשים אדומות
זר פטרוזיליה קצוצה דק
זר כוסברה ירוקה קצוצה דק
200 גרם שום כתוש
1 בצל יבש גדול קצוץ דק
3 כפות כמון טחון
כפית קינמון טחון
כפית הל טחון
כפית פלפל אנגלי טחון
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית ציפורן טחון
כף סודה לשתייה
3 ביצים
100 גרם קמח
1 ליטר שמן קנולה לטיגון

אופן הכנת הפלאפל:
משרים את העדשים במים לשלוש שעות.
מסננים ויוצרים תערובת עם שאר המרכיבים.
מניחים את התערובת לנוח במקרר למשך שעתיים, על מנת לספוג טעמים.
יוצרים כדורים בעזרת מכשיר להכנת פלאפל, ומטגנים בשמן עמוק עד קבלת צבע זהוב.

חומרים לרוטב הטחינה בדבש:
100 מ"ל טחינה גולמית
70 מ"ל מים קרים
2 שיני שום כתושות
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח
3 כפות דבש

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים לרוטב סמיך.
מגישים כמנת גורמה עם פיתה חמה, או בתוך לפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר