זיתים דפוקים ירוקים

חומרים:1 קילו זיתים – לקטוף כאשר הצבע טיפה צהבהב, לפני שהופך סגולצנצנת או צנצנות קטנות (עדיף ופרקטי יותר)4 לימונים ריחניים חתוכים דקחצי כוס מלחחצי כוס חומץפלפל שאטה חריף לפי הטעםמים כמעט עד לשפה עליונה של הצנצנתאפשר לתבל עם שום, עלי דפנה, וכו'אופן ההכנה:לדפוק את הזיתים עם פטיש שניצלים (אפשר בתוך שקית ניילון מושטחת כפולה)לשטוף, להשרות 4 ימים ולהחליף המים כל יום (להוצאת המרירות).להכניס לצנצנת.להוסיף לימונים, מלח, חומץ, פלפל שאטה והמים – כמעט עד לשפה עליונה של הצנצנת.להוסיף שמן זית לאיטום מוחלט מלמעלה, וסגר איכותי. לא להיבהל: הזיתים העליונים ישחירו בגלל השמן.להמתין כחודש (תלוי בגודל הזיתים) – ולאכול.

חומרים:
1 קילו זיתים – לקטוף כאשר הצבע טיפה צהבהב, לפני שהופך סגול
צנצנת או צנצנות קטנות (עדיף ופרקטי יותר)
4 לימונים ריחניים חתוכים דק
חצי כוס מלח
חצי כוס חומץ
פלפל שאטה חריף לפי הטעם
מים כמעט עד לשפה עליונה של הצנצנת
אפשר לתבל עם שום, עלי דפנה, וכו'

אופן ההכנה:
לדפוק את הזיתים עם פטיש שניצלים (אפשר בתוך שקית ניילון מושטחת כפולה)
לשטוף, להשרות 4 ימים ולהחליף המים כל יום (להוצאת המרירות).
להכניס לצנצנת.
להוסיף לימונים, מלח, חומץ, פלפל שאטה והמים – כמעט עד לשפה עליונה של הצנצנת.
להוסיף שמן זית לאיטום מוחלט מלמעלה, וסגר איכותי.
לא להיבהל: הזיתים העליונים ישחירו בגלל השמן.
להמתין כחודש (תלוי בגודל הזיתים) – ולאכול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר