חמין מרוקאי

מצרכים ל-6 מנותחצי ק"ג קישקע (יחידה אחת)חצי מח עצם1 ק"ג שריר חתוך לקוביות1 ק"ג תפוח אדמהחצי ק"ג חומוסחצי ק"ג שעועית שחורהחצי ק"ג חיטה6 ביצים4 בצלים שלמים בקליפה+ראש שום בקליפהמצרכים לתבלון2 כפות גדושות (20 גרם) פפריקה מתוקהכפית פפריקה חריפהכף גדושה (10 גרם) כמוןכפית (10 גרם) מלח2 כפות גדושות מרק עוףתיבול לחיטהכפית (5 גרם) מלחכפית (5 גרם) כורכוםרבע כוס שמן (10 גרם)אופן ההכנהלבשל את החיטה במים 30 דק' עד לריכוך בנפרד, לשים את כל החומרים עם התיבול בסיר עם מים בגובה 5 ס"מ מעל התכולה ולהרתיח, להשאיר על אש גבוהה למשך שעה וחצי. את החיטה לתבל ולהכניס לשקית קוקי, לקשור ולהניח מעל התכולה, להוסיף גם את הקישקע. לכבות ולהעביר לפלטה/לתנור ללילה שלם.

מצרכים ל-6 מנות
חצי ק"ג קישקע (יחידה אחת)
חצי מח עצם
1 ק"ג שריר חתוך לקוביות
1 ק"ג תפוח אדמה
חצי ק"ג חומוס
חצי ק"ג שעועית שחורה
חצי ק"ג חיטה
6 ביצים
4 בצלים שלמים בקליפה+ראש שום בקליפה

מצרכים לתבלון
2 כפות גדושות (20 גרם) פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
כף גדושה (10 גרם) כמון
כפית (10 גרם) מלח
2 כפות גדושות מרק עוף
תיבול לחיטה
כפית (5 גרם) מלח
כפית (5 גרם) כורכום
רבע כוס שמן (10 גרם)

אופן ההכנה
לבשל את החיטה במים 30 דק' עד לריכוך בנפרד, לשים את כל החומרים עם התיבול בסיר עם מים בגובה 5 ס"מ מעל התכולה ולהרתיח, להשאיר על אש גבוהה למשך שעה וחצי.

את החיטה לתבל ולהכניס לשקית קוקי, לקשור ולהניח מעל התכולה, להוסיף גם את הקישקע. לכבות ולהעביר לפלטה/לתנור ללילה שלם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר