חמין בוכרי

מצרכים ל-4-5 מנותחצי כוס שמן זית1 קילו עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות1 כף רסק עגבניות 1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות4 חתיכות שוקי עוף1 ק"ג בשר שריר2 כוסות אורז עגול שטוף במים ומסונן1 כף מלח גס2 ק"ג עצמות מח1 יח' קישקעאופן ההכנה1. לוקחים סיר בינוני מפלדה יצוקה או סיר אחר לחמין, לחמם היטב, ליצוק את השמן ולחמם.2. כשהשמן חם יש להוסיף את הגזר הקצוץ ולטגן לגוון זהוב (לא לחרוך)3. להוסיף לסיר את העגבניות הקצוצות+ כף רסק העגבניות, לערבב ולטגן כ-3 דקות.4. להוסיף לתבשיל את הבשר, העצמות והעוף. לערבב ולטגן את הכל במשך כרבע שעה עד שהעגבניות מתרככות היטב ולהמשיך לערבב את התבשיל מדי פעם.5. על להבת גז בינונית להכניס לתבשיל את האורז ולערבב ולתת לאורז לספוג את הנוזלים ולכבות את האש.6. לכסות את התבשיל בצלחת חרס הפוכה, ללחוץ עליה מעט כדי שהבשרים יכנסו לתוך האורז ולכסות במכסה הסיר. לקרר ולשים במקרר עד כניסת השבת. לפני כניסת השבת לשפוך על התבשיל 2 כוסות מים רותחים לכסות שנית בצלחת ומכסה הסיר.7. להכניס את הסיר לתנור אפיה על 120 מעלות (או חום שבת). יש אפשרות להעמיד את הסיר על פלטת שבת ולשים על הסיר כיסויים כבדים כדי לשמור על חום החמין.8. ניתן להוסיף מעל החמין קישואים ממולאים באורז, בשר ועגבניות עם מעט מלח ולסדר את הקישואים הממולאים מעל החמין בשכבה אחת ולאחר מכן להוסיף את המים החמים עד גובה הקישואים. כמו כן, ניתן להוסיף באמצע הקישואים קישקע ממולא עם בשר או עם קמח ושומן, ניתן להוסיף מעל צלחת החרס ביצים ותפו"א שטופים בתוך שקית רגילה ולכסות את הסיר במכסה.

מצרכים ל-4-5 מנות
חצי כוס שמן זית
1 קילו עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
1 כף רסק עגבניות
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
4 חתיכות שוקי עוף
1 ק"ג בשר שריר
2 כוסות אורז עגול שטוף במים ומסונן
1 כף מלח גס
2 ק"ג עצמות מח
1 יח' קישקע

אופן ההכנה
1. לוקחים סיר בינוני מפלדה יצוקה או סיר אחר לחמין, לחמם היטב, ליצוק את השמן ולחמם.

2. כשהשמן חם יש להוסיף את הגזר הקצוץ ולטגן לגוון זהוב (לא לחרוך)

3. להוסיף לסיר את העגבניות הקצוצות+ כף רסק העגבניות, לערבב ולטגן כ-3 דקות.

4. להוסיף לתבשיל את הבשר, העצמות והעוף. לערבב ולטגן את הכל במשך כרבע שעה עד שהעגבניות מתרככות היטב ולהמשיך לערבב את התבשיל מדי פעם.

5. על להבת גז בינונית להכניס לתבשיל את האורז ולערבב ולתת לאורז לספוג את הנוזלים ולכבות את האש.

6. לכסות את התבשיל בצלחת חרס הפוכה, ללחוץ עליה מעט כדי שהבשרים יכנסו לתוך האורז ולכסות במכסה הסיר. לקרר ולשים במקרר עד כניסת השבת. לפני כניסת השבת לשפוך על התבשיל 2 כוסות מים רותחים לכסות שנית בצלחת ומכסה הסיר.

7. להכניס את הסיר לתנור אפיה על 120 מעלות (או חום שבת). יש אפשרות להעמיד את הסיר על פלטת שבת ולשים על הסיר כיסויים כבדים כדי לשמור על חום החמין.

8. ניתן להוסיף מעל החמין קישואים ממולאים באורז, בשר ועגבניות עם מעט מלח ולסדר את הקישואים הממולאים מעל החמין בשכבה אחת ולאחר מכן להוסיף את המים החמים עד גובה הקישואים. כמו כן, ניתן להוסיף באמצע הקישואים קישקע ממולא עם בשר או עם קמח ושומן, ניתן להוסיף מעל צלחת החרס ביצים ותפו"א שטופים בתוך שקית רגילה ולכסות את הסיר במכסה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר