ריזוטו לימון

החומרים: 1 כוס וחצי אורז ריזוטו 5 כוסות ציר מרק עוף, רצוי ביתי, אבל אפשר גם מאבקת מרק עוף קליפה מגוררת מלימון אחד 4 כפות חמאה 1 כף שמן זית 2 בצלצלי קצוצים 10 עלי מנטה או נענע טריים 2 גבעולי רוזמרין 10 עלי מרווה טריים 3 כפות מיץ לימון 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררתמלחאופן ההכנה: מחממים במחבת את ציר מרק העוף, ומשאירים לרתוח על אש נמוכה. קוצצים את עלי התבלין ביחד עם קליפת הלימון ומניחים בצד. שמים בסיר 2 כפות חמאה, שמן זית ואת הבצלצלים הקצוצים, ומטגנים עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את האורז ובוחשים היטב עד שכל האורז מכוסה בשומן, במשך כ-2 דקות. כאשר האורז הופך לשקוף מעט, מוסיפים כוס אחת של מרק העוף. בוחשים ומבשלים עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים לבשל על אש בינונית ומוסיפים בכל פעם כמות נוספת של נוזלים. זמן הבישול הכללי הוא כ-15 דקות או מעט יותר. מורידים מהאש ומוסיפים פנימה 2 כפות חמאה, מיץ לימון, עלי התבלין הקצוצים, גבינת הפרמזן המגוררת וקליפת הלימון. מערבבים היטב ומגישים מיד. www.giacommo.net

החומרים:
1 כוס וחצי אורז ריזוטו
5 כוסות ציר מרק עוף, רצוי ביתי, אבל אפשר גם מאבקת מרק עוף
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 כפות חמאה
1 כף שמן זית
2 בצלצלי קצוצים
10 עלי מנטה או נענע טריים
2 גבעולי רוזמרין
10 עלי מרווה טריים
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח

אופן ההכנה:
מחממים במחבת את ציר מרק העוף, ומשאירים לרתוח על אש נמוכה.
קוצצים את עלי התבלין ביחד עם קליפת הלימון ומניחים בצד.
שמים בסיר 2 כפות חמאה, שמן זית ואת הבצלצלים הקצוצים, ומטגנים עד שהם הופכים לשקופים.
מוסיפים את האורז ובוחשים היטב עד שכל האורז מכוסה בשומן, במשך כ-2 דקות.
כאשר האורז הופך לשקוף מעט, מוסיפים כוס אחת של מרק העוף. בוחשים ומבשלים עד שהנוזלים נספגים.
ממשיכים לבשל על אש בינונית ומוסיפים בכל פעם כמות נוספת של נוזלים.
זמן הבישול הכללי הוא כ-15 דקות או מעט יותר.
מורידים מהאש ומוסיפים פנימה 2 כפות חמאה, מיץ לימון, עלי התבלין הקצוצים, גבינת הפרמזן המגוררת וקליפת הלימון.
מערבבים היטב ומגישים מיד.


www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר