ריזוטו פטריות ופירות ים

החומרים:1 כוס אורז איטלקי מסוג ריזוטו1 וחצי כוסות ציר מרק עוף או דגים (אפשר להשתמש גם באבקת מרק עוף)400 גר' פירות ים מעורבים, מקולפים ונקיים250 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות50 גר' חמאה1/2 מיכל שמנת מתוקה4-5 שיני שום חתוכות דק1/4 כוס שמן זיתמלח ופלפל לבןגבינת פרמזן מגוררת אופן ההכנה: שמים את האורז בסיר עם 2 כפות חמאה ומטגנים מעט עד שהאורז הופך שקוף. מוסיפים חצי כוס ציר מרק ומבשלים עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים עוד חצי כוס ציר, ואחרי שהכל נספג מוסיפים עוד חצי כוס. אחרי שכל הנוזלים נספגים מוסיפים את השמנת ו- 1/3 כוס יין לבן, ומבשלים את האורז עד שהוא מתרכך מעט אך נשאר עדיין "אל דנטה". מטגנים בשמן זית את שיני השום עד שהן מתחילות להשחים. מוסיפים את פירות הים וממשיכים לבשל במשך כ-5 עד 6 דקות. מוציאים מהמחבת את פירות הים ומוסיפים את החמאה והפטריות. ממליחים ומפלפלים ומבשלים עד שהפטריות משנות את צבען. מוסיפים למחבת את פירות הים המבושלים ואת שארית השמנת. מרתיחים ומורידים מהאש. מוסיפים את תערובת פירות הים והפטריות לאורז.מערבבים היטב ומגישים מייד. רצוי לגרר מעל גבינת פרמזן ולפזר פטרוזיליה קצוצה.www.giacommo.net

החומרים:
1 כוס אורז איטלקי מסוג ריזוטו
1 וחצי כוסות ציר מרק עוף או דגים (אפשר להשתמש גם באבקת מרק עוף)
400 גר' פירות ים מעורבים, מקולפים ונקיים
250 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
50 גר' חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
4-5 שיני שום חתוכות דק
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לבן
גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
שמים את האורז בסיר עם 2 כפות חמאה ומטגנים מעט עד שהאורז הופך שקוף.
מוסיפים חצי כוס ציר מרק ומבשלים עד שהנוזלים נספגים.
מוסיפים עוד חצי כוס ציר, ואחרי שהכל נספג מוסיפים עוד חצי כוס.
אחרי שכל הנוזלים נספגים מוסיפים את השמנת ו- 1/3 כוס יין לבן, ומבשלים את האורז עד שהוא מתרכך מעט אך נשאר עדיין "אל דנטה".
מטגנים בשמן זית את שיני השום עד שהן מתחילות להשחים. מוסיפים את פירות הים וממשיכים לבשל במשך כ-5 עד 6 דקות.
מוציאים מהמחבת את פירות הים ומוסיפים את החמאה והפטריות.
ממליחים ומפלפלים ומבשלים עד שהפטריות משנות את צבען.
מוסיפים למחבת את פירות הים המבושלים ואת שארית השמנת. מרתיחים ומורידים מהאש.
מוסיפים את תערובת פירות הים והפטריות לאורז.
מערבבים היטב ומגישים מייד.

רצוי לגרר מעל גבינת פרמזן ולפזר פטרוזיליה קצוצה.


www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר