חומרים ל- 16 כדורים (8 מנות):
1 ק"ג אורז מבושל
4 כפות עירית קצוצה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית שום כתוש
1 כוס מוצרלה מגורדת
1 כוס פרמז'ן מגורד
1 כוס רוקפור מגורד
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
לרוטב סלסה עגבניות – מגרדים 3 עגבניות בפומפייה, ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.
יש להשלים טעמים ותיבול של מלח ופלפל לפי הטעם לפני גלגול הכדורים.
יש לגלגל את האורז לכדורים של 60 גרם.
את הכדורים יש לקמח, לטבול בביצה ולגלגל בפירורי לחם.
יש לחמם שמן לטמפרטורה של 180 מעלות.
יש לטגן את כדורי הריזוטו כ-3 עד 5 דקות, עד קבלת צבע זהוב.
אופן הגשה – קישוט:
בצלחת פסטה יוצקים 4 כפות סלסה, ומניחים 2 כדורי ריזוטו חמים.