'עוגת' עלי גפן במילוי בשר, אורז, צימוקים ופיסטוקים

יפהפיה וריחנית וכה ארץ ישראלית, מותירה את הסועדים פעורי פה, מוכנים ונכונים לחוויה של החך.

יפהפיה וריחנית וכה ארץ ישראלית, מותירה את הסועדים פעורי פה, מוכנים ונכונים לחוויה של החך.

חומרים ל- 10 מנות, בסיר חסין חום בקוטר 20 ס"מ:
250 גרם אורז בסמטי
½ "ג עלי גפן טריים, שטופים או צנצנת עלי גפן משומרים במלח
½ כוס שמן זית
2 בצלים, קלופים וקצוצים גס
50 גרם צנוברים
50 גרם פיסטוקים קלויים וקלפים
50 גרם צימוקי אוכמניות
250 גרם בשר בקר טחון
½ כוס מיץ לימון
¼ כוס נענע קצוצה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף בהרט
1 כפית מלח
¼ כוס מם

אופן ההכנה:
שורים את האורז בקערה עם מים כשעה.
מרפדים את הסיר תחתית הסיר ודפנותיו ב 3-4 שכבות עלי גפן, כשהצד הכהה של העלים פונה כלפי הסיר, ואילו הצד הבהיר כלפי מעלה.
מותירים שוליים של עלי גפן מעבר לשולי הסיר לכיסוי התבשיל בהמשך.
מחממים מחבת רחבה עם שמן.
מוסיפים את הבצל, הצנוברים והפיסטוקים ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף והצנוברים משחימים.
מסננים את האורז ומוסיפים את צימוקי האוכמניות ומערבבים.
מוסיפים את הבשר ומערבבים כדי למנוע הדבקותו ושימור המרקם הפירורי. יוצקים לסיר את מיץ הלימון.
מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים.
מערבבים ומסירים מלהבת הכיריים.
ממלאים את הסיר בתערובת האורז והבשר ומהדקים מעט.
יוצקים מעל חצי כוס מים ומכסים בשכבה של עלי גפן.
מקפלים מעל את שולי עלי הגפן.
מכסים בנייר אפייה ומניחים על הנייר צלחת כמשקולת.
מכסים ברדיד אלומיניום ובמכסה.
מבשלים על להבה קטנה כשעה וחצי.

הגשה:
הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

מתכון מתוך ספר הבישול של בית השנטי – "לא על האוכל לבדו"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר