כריך צפתית
מצרכים:
2 פרוסות לחם כפרי מחיטה מלאה
ממרח פסטו/בזיליקום
4 פרוסות של גבינה צפתית 5%
פטריות טריות
עלי בזיליקום
זיתים שחורים
אופן ההכנה:
מורחים שכבה דקה של ממרח פסטו/בזיליקום.
מוסיפים 4 פרוסות נדיבות של גבינה צפתית 5%, פטריות טריות, עלי בזיליקום וזיתים שחורים.
כריך גבינת פטה
מצרכים:
2 פרוסות לחם יווני
ממרח זעתר או טפנד זיתים
4 פרוסות של גבינת פטה עיזים או כבשים
פרוסות עגבנייה צלויות
פרוסות דקות של בצל סגול
עלה חסה רענן
אופן ההכנה:
מורחים שכבה דקה של ממרח זעתר או טפנד זיתים.
מניחים 4 פרוסות נדיבות של גבינת פטה עיזים או כבשים, פרוסות עגבנייה צלויה, פרוסות דקות של בצל סגול ועלה חסה רענן.
כריך חזה הודו מופחת קלוריות
מצרכים:
2 פרוסות לחם מופחת קלוריות
חרדל דיז'ון
4 פרוסות חזה הודו רזה
פרוסות מלפפון ירוק טרי
1/2 אבוקדו פרוס לאורך
חופן נבטי אלפלפא
אופן ההכנה:
מורחים שכבה של חרדל דיז'ון על שני צידי הלחם.
מניחים 4 פרוסות חזה הודו רזה, פרוסות מלפפון ירוק טרי, פרוסות אבוקדו וחופן נבטי אלפלפא.
סנדוויץ' צרפתי
מצרכים:
5 פרוסות רוסטביף
חרדל דיז'ון חלק – 2 כפיות
4 פרוסות עגבנית תמר
6 פרוסות מלפפון כבוש
חופן חסה מסולסלת
2 פרוסות לחם כפרי צרפתי
אופן ההכנה:
מורחים חרדל משני צדי הלחם.
מניחים את פרוסות הבשר, עליהן את העגבנייה והמלפפון הכבוש.
מסיימים בחסה.
סוגרים בניילון נצמד.
סנדוויץ' יווני
מצרכים:
2 פרוסות לחם יווני
כף שמן זעתר
3 פרוסות בצל אדום
7 יחידות זיתי קלמטה מגולענים
1/2 עגבנייה צלויה פרוסה
עלה חסה ערבית
3 פרוסות דקות גבינת פטה
אופן ההכנה:
מורחים שמן זעתר משני צידי הלחם.
מניחים את גבינת הפטה, העגבנייה, הבצל, הזיתים.
מסיימים בעלה חסה ערבית.
סוגרים בניילון נצמד.
ניתן להמיר בכריכים את הירקות המוצעים בירקות אחרים כמו פרוסות גמבה, זיתים ירוקים, גבינה לבנה, חזה עוף, מיונז.
צילום: דניאל לילה