ריזוטו פטריות בציר ירקות

חומרים:1 בצל בינוני קצוץ1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד) קצוצה 150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1 סנטימטר1 כוס אורז ארבוריו עגול לריזוטו½ ליטר ציר ירקות חם250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעיםמעט שמן זיתמלחפלפל שחור – לפי הטעם10 גר' פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים ומסוננות4 כפות גבינת פרמז'ן איטלקית מגוררת1 כפית מחית כמהיןאופן ההכנה:בסיר עם תחתית עבה מאדים את הבצל והכרישה עם 50 גרם מהחמאה עד לשקיפות, ומערבבים מדי פעם. מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב במשך 3-4 דקות. מוזגים מצקת של ציר ירקות ומערבבים בעקביות על אש בינונית עד לספיחת הנוזלים. מוזגים מצקת נוספת וחוזרים על פעולה זו עד שהאורז מוכן ורך דיו. במחבת נפרדת מקפיצים במעט שמן זית את פטריות הפורצ'יני, ומתבלים במלח ופלפל. כשהריזוטו מוכן מערבבים לתוכו את תערובת הפורצ'יני.מוסיפים את החמאה שנותרה, מחית הכמהין והרבה פרמזן. מגישים חם.

חומרים:
1 בצל בינוני קצוץ
1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד) קצוצה
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1 סנטימטר
1 כוס אורז ארבוריו עגול לריזוטו
½ ליטר ציר ירקות חם
250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור – לפי הטעם
10 גר' פטריות פורצ'יני יבשות מושרות במים ומסוננות
4 כפות גבינת פרמז'ן איטלקית מגוררת
1 כפית מחית כמהין

אופן ההכנה:
בסיר עם תחתית עבה מאדים את הבצל והכרישה עם 50 גרם מהחמאה עד לשקיפות, ומערבבים מדי פעם.
מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב במשך 3-4 דקות.
מוזגים מצקת של ציר ירקות ומערבבים בעקביות על אש בינונית עד לספיחת הנוזלים.
מוזגים מצקת נוספת וחוזרים על פעולה זו עד שהאורז מוכן ורך דיו.
במחבת נפרדת מקפיצים במעט שמן זית את פטריות הפורצ'יני, ומתבלים במלח ופלפל.
כשהריזוטו מוכן מערבבים לתוכו את תערובת הפורצ'יני.
מוסיפים את החמאה שנותרה, מחית הכמהין והרבה פרמזן.
מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר