ריבת תותים או שזיפים ותפוחים ללא סוכר

משהו גם למי שהסוכר אסור עליו בתכלית. את הריבה נכין בתוספת ג'לטין, שישמש במקרה הזה כחומר שימור במקום סוכר, ולכן יש לשמור את הריבה במקרר (היא תישמר כ-4 – 6 שבועות). חשוב להשתמש בצנצנות זכוכית נקיות ומעוקרות. כדי לעקר את הצנצנות שופכים לתוכן מים רותחים ומשהים למשך 15 דקות. לאחר מכן יש לייבש לחלוטין לפני שממלאים אותן בריבה. גם את המכסים יש לטבול במים רותחים.1 ק"ג ריבה; 10 קלוריות לכפית, לעומת 20 קלוריות בכפית ריבה רגילה חומרים:¾ ק"ג תות שדה או שזיפים2 תפוחי עץ מסוג גרנדמיץ מלימון אחד¼ כוס מיםממתיק מלאכותי נוזלי או באבקה, השווה ל 25 כפיות סוכר250 מ"ל מים7 גרם ג'לטין (½ שקית) + ¼ כוס מים רותחיםאופן ההכנה:שוטפים את התותים ומורידים את העוקצים או מגלענים את השזיפים, וחותכים כל שזיף ל- 4. את התותים רצוי להשאיר שלמים, כדי שיישארו חתיכות פרי בריבה. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות. שמים בסיר את הפירות בתוספת מיץ הלימון והמים. מבשלים על אש קטנה במשך כ– 20 עד 30 דקות או עד שהפירות רכים מאוד. מועכים את הפירות מעט, כך שנוצרת מחית המכילה חתיכות פרי. אם משתמשים באבקת ממתיק, ממיסים במעט מים רותחים, ומוסיפים לסיר. ממתיק נוזלי מוסיפים כמו שהוא. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מערבבים בכוס נפרדת ¼ כוס מים רותחים עם הג'לטין. מוסיפים לסיר. מערבבים היטב. מעבירים לצנצנות נקיות. מצננים. סוגרים ומאחסנים במקרר.מתוך ספרה של ליאורה חוברה, 365 יום בלי תירוצים – בהוצאת כנרת

משהו גם למי שהסוכר אסור עליו בתכלית. את הריבה נכין בתוספת ג'לטין, שישמש במקרה הזה כחומר שימור במקום סוכר, ולכן יש לשמור את הריבה במקרר (היא תישמר כ-4 – 6 שבועות). חשוב להשתמש בצנצנות זכוכית נקיות ומעוקרות. כדי לעקר את הצנצנות שופכים לתוכן מים רותחים ומשהים למשך 15 דקות. לאחר מכן יש לייבש לחלוטין לפני שממלאים אותן בריבה. גם את המכסים יש לטבול במים רותחים.
1 ק"ג ריבה; 10 קלוריות לכפית, לעומת 20 קלוריות בכפית ריבה רגילה

חומרים:
¾ ק"ג תות שדה או שזיפים
2 תפוחי עץ מסוג גרנד
מיץ מלימון אחד
¼ כוס מים
ממתיק מלאכותי נוזלי או באבקה, השווה ל 25 כפיות סוכר
250 מ"ל מים
7 גרם ג'לטין (½ שקית) + ¼ כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
שוטפים את התותים ומורידים את העוקצים או מגלענים את השזיפים, וחותכים כל שזיף ל- 4.
את התותים רצוי להשאיר שלמים, כדי שיישארו חתיכות פרי בריבה.
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות.
שמים בסיר את הפירות בתוספת מיץ הלימון והמים.
מבשלים על אש קטנה במשך כ– 20 עד 30 דקות או עד שהפירות רכים מאוד. מועכים את הפירות מעט, כך שנוצרת מחית המכילה חתיכות פרי.
אם משתמשים באבקת ממתיק, ממיסים במעט מים רותחים, ומוסיפים לסיר. ממתיק נוזלי מוסיפים כמו שהוא.
מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מערבבים בכוס נפרדת ¼ כוס מים רותחים עם הג'לטין.
מוסיפים לסיר.
מערבבים היטב.
מעבירים לצנצנות נקיות.
מצננים.
סוגרים ומאחסנים במקרר.

מתוך ספרה של ליאורה חוברה, 365 יום בלי תירוצים – בהוצאת כנרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר