יפראקיס

מצרכים (ל- 6 סועדים לפחות):2 כוסות אורז לבן 1/2 מבושל, מתובל בשמן זית, לימון, פטרוזילה או שמיר (במקור שמיר) – לשטח את האורז בתחתית סיר חרס משומן 1 ק"ג בשר טחוןשמן זית5 שיני שום קצוצות6 משמשים יבשים קצוציםחופן צימוקים40 גר' פיסטוקים קלופים וקצוצים או 40 גר' צנובריםכוסברה קצוצה (לא חובה)חצי כוס עגבנית קצוצותאופן ההכנה : לחמם את השמן במחבת.להוסיף את השום והפיסטוקים ולטגן מעט.להוסיף את הבשר והפירות ולבשל על אש קטנה למשך 5 דקות.להוסיף את העגבניות ולבשל 5 דקות נוספות.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס.לכבות את האש ולהוסיף כוסברה.להניח את הבשר עם הנוזלים על האורז בסיר ולהדק  (לא יותר מדי)מומלץ לקנות קופסת שימורים של עלי גפן ממולאים או לקנות בסופר במשקל כדי להיות בטוחים שהם לא "פצועים"  – לכסות איתם את שטח הבשר.לטפטף על הכל שמן זית.להכניס לתנור מחומם ל- 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

מצרכים (ל- 6 סועדים לפחות):
2 כוסות אורז לבן 1/2 מבושל, מתובל בשמן זית, לימון, פטרוזילה או שמיר (במקור שמיר) – לשטח את האורז בתחתית סיר חרס משומן
1 ק"ג בשר טחון
שמן זית
5 שיני שום קצוצות
6 משמשים יבשים קצוצים
חופן צימוקים
40 גר' פיסטוקים קלופים וקצוצים או 40 גר' צנוברים
כוסברה קצוצה (לא חובה)
חצי כוס עגבנית קצוצות

אופן ההכנה :
לחמם את השמן במחבת.
להוסיף את השום והפיסטוקים ולטגן מעט.
להוסיף את הבשר והפירות ולבשל על אש קטנה למשך 5 דקות.
להוסיף את העגבניות ולבשל 5 דקות נוספות.
לתבל במלח ופלפל שחור גרוס.
לכבות את האש ולהוסיף כוסברה.
להניח את הבשר עם הנוזלים על האורז בסיר ולהדק  (לא יותר מדי)
מומלץ לקנות קופסת שימורים של עלי גפן ממולאים או לקנות בסופר במשקל כדי להיות בטוחים שהם לא "פצועים"  – לכסות איתם את שטח הבשר.
לטפטף על הכל שמן זית.
להכניס לתנור מחומם ל- 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר