לביבות תירס, שמיר וגבינה לבנה

לביבות אפויות קלות-הכנה, עתירות-תירס, שנחטפות במהירות. במקום שמיר אפשר לשלב פטרוזיליה או כוסברה. חשוב לשמן את נייר האפייה, כדי שהלביבות לא תדבקנה. ניתן להגיש את הלביבות לצד רוטב יוגורט, עשבי תיבול ושום. אם נותרו שאריות, ניתן לחממן במיקרוגל או בתנור, בחום נמוך-בינוני

לביבות אפויות קלות-הכנה, עתירות-תירס, שנחטפות במהירות. במקום שמיר אפשר לשלב פטרוזיליה או כוסברה. חשוב לשמן את נייר האפייה, כדי שהלביבות לא תדבקנה. ניתן להגיש את הלביבות לצד רוטב יוגורט, עשבי תיבול ושום. אם נותרו שאריות, ניתן לחממן במיקרוגל או בתנור, בחום נמוך-בינוני.

מרכיבים ל-28 לביבות:
1 שקית (800 גרם) תירס אורגני קפוא "הרדוף"
2/3 צרור שמיר טרי, שטוף, מיובש היטב וקצוץ דק
2 חב' (480 גרם) גבינה לבנה 5% אורגנית "הרדוף"
1 ביצה מס' 1, טרופה
מלח פלפל שחור גרוס גס
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
לאפייה: שמן זית, נייר אפייה

אופן ההכנה:
מבשלים תירס קפוא במים רותחים מומלחים בסיר על אש גבוהה במשך 5 דקות. מסננים ומצננים במסננת כ-10 דקות.
מעבירים לקערה.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, משומן בשמן זית.
מוסיפים לקערה שמיר, גבינה לבנה, ביצה, מלח ופלפל.
מערבבים היטב.
מוסיפים לקערה קמח ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח או פלפל, במידת הצורך.
נוטלים כף גדושה מהתערובת ומניחים על נייר האפייה, תוך הקפדה על מרחק של 1-2 ס"מ בין לביבה ללביבה.
בעזרת מרית משטחים את הלביבות.
מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 20 דקות או עד ששולי הלביבות משחימים קלות.
מוציאים את התבנית,
מניחים על גבי משטח עבודה,
הופכים את כל הלביבות לצדן השני בעזרת מרית,
מחזירים לתנור ואופים במשך 15 דקות נוספות.
מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר