סביח עם טחינה בלאדי, חציל מטוגן וביצה קשה

מרכיבים:1.5 קופסאות טחינה בלאדי מסדרת "סלטי השף רפי כהן" של צבר6-4 ביצים טריות 3 חצילי בלאדי שמן לטיגון עמוק (תירס או קנולה)3-4 פלפלים ירוקים חריפים (לא חובה)2 בצלים בינוניים קצוצים דק1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה1 עגבנייה מרוסקת בפומפייה2 שיני שום כתושותמלח ופלפל שחור טחוןשמן זית קמחאופן ההכנה: מבשלים את הביצים במי מלח 8 דקות בדיוק. בינתיים מכינים קערה עם מי קרח. כעבור 8 דקות מוציאים את הביצים מהסיר ומיד מעבירים אותן למי הקרח להפסקת הבישול. ממתינים כמה דקות וקולפים אותן. שוטפים את החצילים ומייבשים היטב. קולפים חלק מהקליפה (משאירים כמחצית ממנה, בפסים).חותכים לקוביות גדולות מאוד. מקמחים את קוביות החציל ומנערים היטב מעודפי הקמח. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את קוביות החצילים עד שהן משחימות מכל הצדדים. מעבירים למגש שרופד בנייר סופג. אם משתמשים בהם, מנקבים בפלפלים החריפים כמה חורים בעזרת מזלג ומטגנים אותם באותו השמן בו טוגנו החצילים עד שקליפתם מתנפחת מעט. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. הגשה: מניחים את קוביות החציל החמות על צלחת רחבה ובוזקים עליהן מעט מלח ופלפל. חוצים בעזרת כפות הידיים כל ביצה לשניים ומניחים על החצילים. מזלפים מעל את הטחינה ומפזרים בצל קצוץ ופטרוזיליה ואת הפלפלים החריפים אם משתמשים בהם. יוצקים מעל את העגבניות המרוסקות.מטפטפים שמן זית ומגישים מיד, עם פיתות חמות וסלט קצוץ דק.אפשר גם להכין כריכים מחלה טרייה.

מרכיבים:
1.5 קופסאות טחינה בלאדי מסדרת "סלטי השף רפי כהן" של צבר
6-4 ביצים טריות
3 חצילי בלאדי
שמן לטיגון עמוק (תירס או קנולה)
3-4 פלפלים ירוקים חריפים (לא חובה)
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 עגבנייה מרוסקת בפומפייה
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור טחון
שמן זית
קמח

אופן ההכנה:
מבשלים את הביצים במי מלח 8 דקות בדיוק.
בינתיים מכינים קערה עם מי קרח.
כעבור 8 דקות מוציאים את הביצים מהסיר ומיד מעבירים אותן למי הקרח להפסקת הבישול.
ממתינים כמה דקות וקולפים אותן.
שוטפים את החצילים ומייבשים היטב.
קולפים חלק מהקליפה (משאירים כמחצית ממנה, בפסים).
חותכים לקוביות גדולות מאוד.
מקמחים את קוביות החציל ומנערים היטב מעודפי הקמח.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את קוביות החצילים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
מעבירים למגש שרופד בנייר סופג.
אם משתמשים בהם, מנקבים בפלפלים החריפים כמה חורים בעזרת מזלג ומטגנים אותם באותו השמן בו טוגנו החצילים עד שקליפתם מתנפחת מעט. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

הגשה:
מניחים את קוביות החציל החמות על צלחת רחבה ובוזקים עליהן מעט מלח ופלפל.
חוצים בעזרת כפות הידיים כל ביצה לשניים ומניחים על החצילים.
מזלפים מעל את הטחינה ומפזרים בצל קצוץ ופטרוזיליה ואת הפלפלים החריפים אם משתמשים בהם.
יוצקים מעל את העגבניות המרוסקות.
מטפטפים שמן זית ומגישים מיד, עם פיתות חמות וסלט קצוץ דק.
אפשר גם להכין כריכים מחלה טרייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר