חומרים:
6 קלחי תירס מתוק ועסיסי
100-150 גר' גבינת קשקבל כבשים אמיתית
פלפל לבן גרוס טרי
כוס שמנת מתוקה
50-75 גר' חמאה
מלח ים גרוס
4 ביצים רכות מבושלות 5 דקות במים.
אופן ההכנה:
בעזרת סכין מוארכת וחדה מורידים את גרעיני התירס מהקלחים.
מנקים את השערות הירוקות.
מאדים את התירס בחמאה בסיר שטוח כ 10-12 דקות עד שמתרככים.
שופכים לסיר את השמנת המתוקה ומבשלים מספר דקות אחרי הרתיחה, עד שמסמיך והתירס "שותה" את השמנת.
טוחנים בבלנדר כדקה עד שנהיית מחית גסה.
מחזירים לסיר ומעלים על להבה נמוכה.
מוסיפים את גבינת הקשקבל ומערבבים.
מגישים בקעריות עם החלמונים הרכים מהביצים שבישלתם.
מתבלים מעט מלמעלה ואוכלים מייד.