תפוח מצופה סוכר אדום

חומרים:15 תפוחים בינוניים עד קטנים מסוג גרנד סמיט – החמוצים. חשוב שלא יהיו גדולים, מכיוון שאז הם כבדים על המקל15 מקלות מעץ עבים: צ'ופסטיק – לא מקלות של שיפודים, מכיוון שהם דקים מדי.3 כוסות מים8 כוסות סוכר1 כוס סירופ תירס – להשיג בחנויות המתמחות באפייה1 כוס גלוקוזה – להשיג בחנויות המתמחות באפייהצבע מאכל אדום (מרוכז) – אפשר להשאיר את התפוח מצופה בסוכר בצבעו הטבעי – צבע קרמל ענברי מקסיםאופן ההכנה:את התפוחים יש לשטוף ולקרצף כדי להסיר את הדונג שעוטף את התפוחים. אם לא מסירים – הסוכר לא נדבק.לייבש טוב.לנעוץ מקל בחלקו התחתון עד לאמצע התפוח, לנגב רטיבות אם יש כתוצאה מהנעיצה.להכין קערה גדולה עם מי קרח בצד.בסיר עמוק בינוני – לאפשר טבילה של התפוחים מאוחר יותר: מכניסים את המים, הסוכר, הגלוקוזה וסירופ התירס.על הגז לערבב להביא לרתיחה ולהתחיל לבשל.במהלך הבישול לנקות את הדפנות עם כף עץ בלבד – כף מתכת מוליכה חום, ולא מתאימה לשימוש זה.להסיר גבישי סוכר כדי שלא ייחרכו.להמשיך לערבב מדי פעם, עד שמגיעם לטמפרטורה של 150 מעלות (לאחר כ-10 דקות).ניתן להשתמש במדחום שמתאים לסוכר בלבד, אסור להשתמש במדחום רגיל כיון שהוא יתפוצץ.למי שאין מדחום: לצקת בעזרת הכף בלילה לתוך קערת המים הקרים. נוצר כדור קטן כמו זכוכית שניתן לגעת בו.במהלך הערבוב, לקראת סוף הבישול מרגישים שהסירופ הופך מנוזל לסירופ סמיך.זה השלב שניתן להוסיף את כמה טיפות של צבע אדום (רצוי צבע מרוכז בג'ל),לאחר שעשינו את מבחן כדור הזכוכית ולא לפני כ- מכיוון שהסירופ לא יתקשה.להסיר מהגז ולהניח למספר שניות את תחתית הסיר בתוך קערת המים הקרים (להורדת הטמפרטורה).להמשיך לערבב, להוציא מהמים.כעת טובלים כל תפוח בסירופ תוך כדי סיבוב.מסובבים באוויר עוד כמה סיבובים מעל הכיור לטפטוף השאריות (סוכר שהתגבש ויטפטף לתוך הסירופ יגרום לקרישתו מהר מדי).להניח הפוך (מקל עץ למעלה) לייבוש על נייר אפיה משומן קלות.לאחר הייבוש (כ-10 דקות) בחדר ממוזג, המעטה על התפוחים מתקשה(וכשנוקשים עליו יש צליל של זכוכית).עוטפים כל תפוח בצלופן וסוגרים – אם לא עושים זאת הלחות באוויר תגרום לו להיות דביק.להכניס למקרר.נשאר טרי עד כ-3 ימים.מתוק מתוק מתמחה בעיצובים של ממתקים למתנות מיוחדות: זרי ממתקים,זרי שוקולד וסוכריות, מתנות עם ממתקים לאירועים

חומרים:
15 תפוחים בינוניים עד קטנים מסוג גרנד סמיט – החמוצים. חשוב שלא יהיו גדולים, מכיוון שאז הם כבדים על המקל
15 מקלות מעץ עבים: צ'ופסטיק – לא מקלות של שיפודים, מכיוון שהם דקים מדי.
3 כוסות מים
8 כוסות סוכר
1 כוס סירופ תירס – להשיג בחנויות המתמחות באפייה
1 כוס גלוקוזה – להשיג בחנויות המתמחות באפייה
צבע מאכל אדום (מרוכז) – אפשר להשאיר את התפוח מצופה בסוכר בצבעו הטבעי – צבע קרמל ענברי מקסים

אופן ההכנה:
את התפוחים יש לשטוף ולקרצף כדי להסיר את הדונג שעוטף את התפוחים. אם לא מסירים – הסוכר לא נדבק.
לייבש טוב.
לנעוץ מקל בחלקו התחתון עד לאמצע התפוח, לנגב רטיבות אם יש כתוצאה מהנעיצה.
להכין קערה גדולה עם מי קרח בצד.
בסיר עמוק בינוני – לאפשר טבילה של התפוחים מאוחר יותר: מכניסים את המים, הסוכר, הגלוקוזה וסירופ התירס.
על הגז לערבב להביא לרתיחה ולהתחיל לבשל.
במהלך הבישול לנקות את הדפנות עם כף עץ בלבד – כף מתכת מוליכה חום, ולא מתאימה לשימוש זה.
להסיר גבישי סוכר כדי שלא ייחרכו.
להמשיך לערבב מדי פעם, עד שמגיעם לטמפרטורה של 150 מעלות (לאחר כ-10 דקות).
ניתן להשתמש במדחום שמתאים לסוכר בלבד, אסור להשתמש במדחום רגיל כיון שהוא יתפוצץ.
למי שאין מדחום: לצקת בעזרת הכף בלילה לתוך קערת המים הקרים. נוצר כדור קטן כמו זכוכית שניתן לגעת בו.
במהלך הערבוב, לקראת סוף הבישול מרגישים שהסירופ הופך מנוזל לסירופ סמיך.
זה השלב שניתן להוסיף את כמה טיפות של צבע אדום (רצוי צבע מרוכז בג'ל),
לאחר שעשינו את מבחן כדור הזכוכית ולא לפני כ- מכיוון שהסירופ לא יתקשה.
להסיר מהגז ולהניח למספר שניות את תחתית הסיר בתוך קערת המים הקרים (להורדת הטמפרטורה).
להמשיך לערבב, להוציא מהמים.
כעת טובלים כל תפוח בסירופ תוך כדי סיבוב.
מסובבים באוויר עוד כמה סיבובים מעל הכיור לטפטוף השאריות (סוכר שהתגבש ויטפטף לתוך הסירופ יגרום לקרישתו מהר מדי).
להניח הפוך (מקל עץ למעלה) לייבוש על נייר אפיה משומן קלות.
לאחר הייבוש (כ-10 דקות) בחדר ממוזג, המעטה על התפוחים מתקשה(וכשנוקשים עליו יש צליל של זכוכית).
עוטפים כל תפוח בצלופן וסוגרים – אם לא עושים זאת הלחות באוויר תגרום לו להיות דביק.
להכניס למקרר.
נשאר טרי עד כ-3 ימים.


מתוק מתוק מתמחה בעיצובים של ממתקים למתנות מיוחדות: זרי ממתקים,
זרי שוקולד וסוכריות, מתנות עם ממתקים לאירועים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר