סלסה
חומרים:
6 עגבניות גדולות
צרור עלי כוסברה
חצי פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
2 שיני שום כתושות
¼ כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות
חותכים את הפלפלים לטבעות קטנות
קוצצים את הכוסברה דק ככל האפשר
מערבבים את כל החומרים, טועמים ומשפרים תיבול
מומלץ לקשט בעלי כוסברה
דיפ ממרח זיתים – טפאנד
חומרים:
¾ כוס זיתים שחורים איכותיים ללא גרעין
1/3 כוס שמן זית
5 פילטים של אנשובי (לא הכרחי)
4 שיני שום
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון למספר שניות לחיתוך גס וערבוב
טועמים ומשפרים טעמים
מומלץ לקשט בעלי בזיליקום טריים
דיפ קרם חצילים
חומרים:
5 חצילים קלויים וקלופים
100 גרם גבינה מלוחה איכותית
¼ כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
מועכים את החציל במזלג
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומערבבים
מועכים פנימה את הגבינה המלוחה
מוסיפים את השום, טועמים ומתקנים תיבול
מומלץ לקשט בעירית קצוצה
ממרח קרם פסטו
חומרים:
צרור עלי בזיליקום טריים
½ כוס שמן זית איכותי
3 כפות צנוברים קלויים
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
3 שיני שום
כפית מלח שטוחה
ניתן להוסיף צרור עלי כוסברה
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון
טוחנים עד שהחומרים הופכים לממרח אחיד
טועמים ומשפרים טעמים
מומלץ לעטר במעט צנוברים שלמים
דיפ ממרח פלפלים קלויים
חומרים:
5 פלפלים אדומים
¼ כוס שמן זית
מעט חומץ בלסמי
מלח
2 שיני שום
אופן ההכנה:
קליית הפלפלים:
לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות מכניסים את הפלפלים
הופכים את הפלפלים על מנת שישחימו מעט מכל הכיוונים
מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון להצטננות והפרדות מהקליפה (כ- 15 דקות)
קולפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים
מניחים על מסננת למספר דקות על מנת לייבשם
הכנת הממרח:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון
טוחנים טחינה גסה מספר שניות
מומלץ לקשט בעלי טרגון