מטבלים וממרחים

סלסהחומרים:6 עגבניות גדולותצרור עלי כוסברהחצי פלפל ירוק חריף ללא גרעינים2 שיני שום כתושות¼ כוס שמן זית4 כפות מיץ לימוןאופן ההכנה:חותכים את העגבניות לקוביות קטנותחותכים את הפלפלים לטבעות קטנותקוצצים את הכוסברה דק ככל האפשרמערבבים את כל החומרים, טועמים ומשפרים תיבולמומלץ לקשט בעלי כוסברהדיפ ממרח זיתים – טפאנדחומרים:¾ כוס זיתים שחורים איכותיים ללא גרעין1/3 כוס שמן זית5 פילטים של אנשובי (לא הכרחי)4 שיני שוםאופן ההכנה:מכניסים את כל החומרים למעבד מזון למספר שניות לחיתוך גס וערבובטועמים ומשפרים טעמיםמומלץ לקשט בעלי בזיליקום טריים דיפ קרם חציליםחומרים:5 חצילים קלויים וקלופים100 גרם גבינה מלוחה איכותית¼ כוס שמן זית2 שיני שום כתושותאופן ההכנה:מועכים את החציל במזלגמוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומערבביםמועכים פנימה את הגבינה המלוחהמוסיפים את השום, טועמים ומתקנים תיבולמומלץ לקשט בעירית קצוצהממרח קרם פסטוחומרים:צרור עלי בזיליקום טריים½ כוס שמן זית איכותי3 כפות צנוברים קלויים½ כוס גבינת פרמזן מגורדת3 שיני שוםכפית מלח שטוחהניתן להוסיף צרור עלי כוסברהאופן ההכנה:מכניסים את כל החומרים למעבד מזוןטוחנים עד שהחומרים הופכים לממרח אחידטועמים ומשפרים טעמיםמומלץ לעטר במעט צנוברים שלמים דיפ ממרח פלפלים קלוייםחומרים:5 פלפלים אדומים¼ כוס שמן זיתמעט חומץ בלסמימלח2 שיני שוםאופן ההכנה:קליית הפלפלים:לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות מכניסים את הפלפליםהופכים את הפלפלים על מנת שישחימו מעט מכל הכיווניםמעבירים את הפלפלים לשקית ניילון להצטננות והפרדות מהקליפה (כ- 15 דקות)קולפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעיניםמניחים על מסננת למספר דקות על מנת לייבשםהכנת הממרח:מכניסים את כל החומרים למעבד מזוןטוחנים טחינה גסה מספר שניותמומלץ לקשט בעלי טרגון

סלסה
חומרים:
6 עגבניות גדולות
צרור עלי כוסברה
חצי פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
2 שיני שום כתושות
¼ כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות
חותכים את הפלפלים לטבעות קטנות
קוצצים את הכוסברה דק ככל האפשר
מערבבים את כל החומרים, טועמים ומשפרים תיבול
מומלץ לקשט בעלי כוסברה

דיפ ממרח זיתים – טפאנד
חומרים:
¾ כוס זיתים שחורים איכותיים ללא גרעין
1/3 כוס שמן זית
5 פילטים של אנשובי (לא הכרחי)
4 שיני שום

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון למספר שניות לחיתוך גס וערבוב
טועמים ומשפרים טעמים
מומלץ לקשט בעלי בזיליקום טריים


דיפ קרם חצילים
חומרים:
5 חצילים קלויים וקלופים
100 גרם גבינה מלוחה איכותית
¼ כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
מועכים את החציל במזלג
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומערבבים
מועכים פנימה את הגבינה המלוחה
מוסיפים את השום, טועמים ומתקנים תיבול
מומלץ לקשט בעירית קצוצה

ממרח קרם פסטו
חומרים:
צרור עלי בזיליקום טריים
½ כוס שמן זית איכותי
3 כפות צנוברים קלויים
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
3 שיני שום
כפית מלח שטוחה
ניתן להוסיף צרור עלי כוסברה

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון
טוחנים עד שהחומרים הופכים לממרח אחיד
טועמים ומשפרים טעמים
מומלץ לעטר במעט צנוברים שלמים


דיפ ממרח פלפלים קלויים
חומרים:
5 פלפלים אדומים
¼ כוס שמן זית
מעט חומץ בלסמי
מלח
2 שיני שום

אופן ההכנה:
קליית הפלפלים:
לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות מכניסים את הפלפלים
הופכים את הפלפלים על מנת שישחימו מעט מכל הכיוונים
מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון להצטננות והפרדות מהקליפה (כ- 15 דקות)
קולפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים
מניחים על מסננת למספר דקות על מנת לייבשם

הכנת הממרח:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון
טוחנים טחינה גסה מספר שניות
מומלץ לקשט בעלי טרגון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר