ממרחים משמן זית בתוספת עשבי תיבול

ממרח שמן זיתפטנט קל ונוח לשימושים רביםאת שמן הזית ממליץ מנה שטרום להחזיק במטבח גם בצנצנת פתוחה.להוסיף 10 שיני שום חצויות, מעט אורגנו טרי קצוץ גס, ענף טימין וענף רוזמרין.בתוך הצנצנת ניתן להחזיק גם מברשת.שמן זה יכול לשמש בעת הבישול, אך גם למריחה על טוסט חם שיצא מהטוסטר או פרוסת לחם ואפילו על מצה או ירקות טריים או קלויים.שמן אדוםמצרכים: 5 עגבניות מיובשותפלפל אחד חריףחצי בצל קצוץ2 כוסות שמן זית2 כפות חומץ בלסמימלח, פלפל שחוראופן ההכנה:חולטים את העגבניות במים קרים לחמש דקות ומסננים.טוחנים במעבד מזון את העגבניות החלוטות, הבצל והפלפל החריף.מוסיפים תוך כדי טחינה את שמן הזית ובסיום את החומץ הבלסמי.ממליחים ומפלפלים.כפית של 5 גר' שמן אדום מספקת חומרי בריאות ב"מחיר" של 35 קלוריות בלבד. שמן הזית שהוא טבעי, עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות המסייעות לאיזון הכולסטרול הטוב בגוף. בנוסף מכיל שמן הזית חומר טבעי פעיל בשם הידרוקסיטירוזול המסייע בהגנה בפני פגעי השמש. הוא עשיר בחומרים טבעיים בשם פנולים המסייעים לבריאות כלי הדם והלבהעגבניות מכילות חומר פעיל בשם ליקופן התורם לבריאות העין ומהווה נוגד חמצון המחזק את המערכת החיסונית, תורם להפחתת הסיכון ממחלות לב וסרטן.הבצל עשיר בחומר פעיל בשם קוורציטין, נוגד חמצון התורם לדילול הדם ולבריאות הלב. הבצל מכיל חומרי אנטיביוטיקה טבעית המסייעת לגוף במלחמה כנגד חיידקים וזיהומים.שמן ירוקמצרכים:חצי כוס פטרוזיליה קצוצהחצי כוס בזיליקום קצוץ5 שיני שום2 כוסות שמן זיתמלח, פלפל שחוראופן ההכנה:טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום, הפטרוזיליה והשום.מוסיפים תוך כדי טחינה את שמן הזית.ממליחים ומפלפלים.כפית של 5 גר' שמן ירוק מספקת חומרי בריאות ב"מחיר" של 39 קלוריות בלבד. פטרוזיליה ובזיליקום עשירים בנוגדי חמצון שהבולטים בהם הם בטא קרוטן, הלוטאין והזאקסנטין התורמים לאיכות הראייה, לבריאות העין, לחיזוק המערכת החיסונית ולהפחתת הסיכון למחלות סרטן ולב.עשבי התיבול עשירים באשלגן התורם לאיזון נוזלי הגוף. השום עשיר במגוון רכיבי תזונה שהבולט בהם הוא האליצין. השום פועל בחוזקה על שמירת כלי הדם והלב ומשמש כאנטיביוטיקה טבעית כנגד זיהומים. הוא מחזק את המערכת החיסונית ומסייע במניעת סרטן בסיוע חומר טבעי פעיל בשם אג'ואן.ד"ר ברוריה טל היא מומחית לתזונה, דיאטנית קלינית ומנהלת המכון לתזונה נכונה ברמת-אביב.השף מנה שטרום הוא היועץ הקולינרי של ענף הזית במועצת הצמחים

ממרח שמן זית
פטנט קל ונוח לשימושים רבים
את שמן הזית ממליץ מנה שטרום להחזיק במטבח גם בצנצנת פתוחה.
להוסיף 10 שיני שום חצויות, מעט אורגנו טרי קצוץ גס, ענף טימין וענף רוזמרין.
בתוך הצנצנת ניתן להחזיק גם מברשת.
שמן זה יכול לשמש בעת הבישול, אך גם למריחה על טוסט חם שיצא מהטוסטר או פרוסת לחם ואפילו על מצה או ירקות טריים או קלויים.

שמן אדום
מצרכים:
5 עגבניות מיובשות
פלפל אחד חריף
חצי בצל קצוץ
2 כוסות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
חולטים את העגבניות במים קרים לחמש דקות ומסננים.
טוחנים במעבד מזון את העגבניות החלוטות, הבצל והפלפל החריף.
מוסיפים תוך כדי טחינה את שמן הזית ובסיום את החומץ הבלסמי.
ממליחים ומפלפלים.

כפית של 5 גר' שמן אדום מספקת חומרי בריאות ב"מחיר" של 35 קלוריות בלבד. שמן הזית שהוא טבעי, עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות המסייעות לאיזון הכולסטרול הטוב בגוף.
בנוסף מכיל שמן הזית חומר טבעי פעיל בשם הידרוקסיטירוזול המסייע בהגנה בפני פגעי השמש. הוא עשיר בחומרים טבעיים בשם פנולים המסייעים לבריאות כלי הדם והלב
העגבניות מכילות חומר פעיל בשם ליקופן התורם לבריאות העין ומהווה נוגד חמצון המחזק את המערכת החיסונית, תורם להפחתת הסיכון ממחלות לב וסרטן.
הבצל עשיר בחומר פעיל בשם קוורציטין, נוגד חמצון התורם לדילול הדם ולבריאות הלב. הבצל מכיל חומרי אנטיביוטיקה טבעית המסייעת לגוף במלחמה כנגד חיידקים וזיהומים.

שמן ירוק
מצרכים:
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס בזיליקום קצוץ
5 שיני שום
2 כוסות שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום, הפטרוזיליה והשום.
מוסיפים תוך כדי טחינה את שמן הזית.
ממליחים ומפלפלים.

כפית של 5 גר' שמן ירוק מספקת חומרי בריאות ב"מחיר" של 39 קלוריות בלבד. פטרוזיליה ובזיליקום עשירים בנוגדי חמצון שהבולטים בהם הם בטא קרוטן, הלוטאין והזאקסנטין התורמים לאיכות הראייה, לבריאות העין, לחיזוק המערכת החיסונית ולהפחתת הסיכון למחלות סרטן ולב.
עשבי התיבול עשירים באשלגן התורם לאיזון נוזלי הגוף. השום עשיר במגוון רכיבי תזונה שהבולט בהם הוא האליצין. השום פועל בחוזקה על שמירת כלי הדם והלב ומשמש כאנטיביוטיקה טבעית כנגד זיהומים. הוא מחזק את המערכת החיסונית ומסייע במניעת סרטן בסיוע חומר טבעי פעיל בשם אג'ואן.

ד"ר ברוריה טל היא מומחית לתזונה, דיאטנית קלינית ומנהלת המכון לתזונה נכונה ברמת-אביב.
השף מנה שטרום הוא היועץ הקולינרי של ענף הזית במועצת הצמחים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר