הדייסה מאזנת בין כל סוגי הטעמים – מלוח, חריף, מתוק וחמוץ, המעניקים תחושת שובע וסיפוק.
חומרים:
• 1 כוס שיבולת שועל אורגנית
• 4 כוסות מים
תוספות לדייסה:
• 5-10 חמוציות ללא סוכר
• 1 כף גרעיני דלעת שלמים או טחונים
• קמצוץ מלח אטלנטי גרוס
• קינמון לפי הטעם
• גרגירי פלפל אדום או שחור גס – כמה גרגירים לטעם החריף
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים לדייסה בסיר עמוק ומבשלים.
מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
מורידים לאש קטנה וממשיכים לערבב.
כשהדייסה מסמיכה (לאחר כ-20 דקות), מורידים מהאש ומוסיפים לה את כל התוספות.
מעבירים לצלחות הגשה עמוקות.