צ'ולנט

חומרים:10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים1/2 ק"ג שעועית אדומה200 גר' שעועית לבנה200 גר' שעועית ברבוניה2 בצלים לבנים מטוגנים קצוצים2 בצלים לבנים קצוצים1/2 ק"ג בשר שריר מבקר200 גר' שומן חזה בקר חתוך לקוביותקישקע ממולא5 ביצים קשותאפשר להוסיף חצי ק"ג עצמות בקר או עצמות עוף2 כפיות מלחכפית פלפל שחורכפית פפריקה אדומה מתוקהכפית פפריקה אדומה חריפהאופן ההכנה:מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה.מסדרים בסיר תפוחי אדמה, שעועית, בצל, קוביות, שומן ותבלינים.מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה עד ארבע שעות על הגז.מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתוך תנור בחום של 140 מעלות, לבישול איטי של 18 שעות לפחות.למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר.ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים.

חומרים:
10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים
1/2 ק"ג שעועית אדומה
200 גר' שעועית לבנה
200 גר' שעועית ברבוניה
2 בצלים לבנים מטוגנים קצוצים
2 בצלים לבנים קצוצים
1/2 ק"ג בשר שריר מבקר
200 גר' שומן חזה בקר חתוך לקוביות
קישקע ממולא
5 ביצים קשות
אפשר להוסיף חצי ק"ג עצמות בקר או עצמות עוף
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית פפריקה אדומה חריפה

אופן ההכנה:
מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה.
מסדרים בסיר תפוחי אדמה, שעועית, בצל, קוביות, שומן ותבלינים.
מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה עד ארבע שעות על הגז.
מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.
מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתוך תנור בחום של 140 מעלות, לבישול איטי של 18 שעות לפחות.
למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר.
ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר