מצרכים:
2 יחידות חבושים טריים – אם אין חבושים אפשר להשתמש בתפוח עץ יבש
100 גרם דובדבנים יבשים בלי גרעינים
100 גרם שזיפים יבשים בלי גרעינים
100 גרם משמש פרסי חמוץ
200 גרם (2-3) בצל יבש
500 גרם בשר שריר מס 8
סילן, מיץ רימונים.
רסק עגבניות,
מלח ,פלפל, סוכר
שמן
כורכום
אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומבשלים את הבשר ברתיחה קלה כדי להוציא את הלכלוך מהבשר ומסננים.
חותכים את הבצל לקוביות.
שמים סיר על האש ומוסיפים 4 כפות שמן.
מטגנים את הבצל והבשר עד שמשנים את צבעם.
מוסיפים כפית מלח, פלפל, כורכום, כף רסק עגבניות.
מטגנים קל על אש נמוכה.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה .
שוטפים את כל הפירות היבשים.
חותכים את החבושים כחצי ירח.
מטגנים טיגון קל ומוסיפים לתבשיל.
מוסיפים את כל הפירות היבשיםלתוך התבשיל ומביאים לרתיחה.
מוסיפים 2-3 כפות סילן לפי הטעם האישי למתיקות.
מוסיפים 1/2 כוס מיץ רימונים, ומלח ופלפל לפי טעם.
בנוסף אפשר להוסיף 1 כף סוכר לאיזון הטעם, אם אתם אוהבים מתוק.
מבשלים כשעה על אש קטנה.
יריד האוכל פועל בדיזנגוף סנטר מדי שבוע: חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-16:00