ריזוטו טונה עם לימון

רכיבים ל-6 מנות:240 גר' חיטה ירוקה קלויה "פריקי" (ניתן להשתמש גם באורז ריזוטו ארבוריו)שתי כפיות שמן זיתכפית יין לבן יבש5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות1/4 צרור טרגון חתוך1/4 צרור שמיר2 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימוןכמה טיפות מיץ פרחי הדר (לא הכרחי)מיץ מ-½ לימון קליפת לימון מגורדת מחצי לימוןאופן ההכנה:לטגן את החיטה הירוקה הקלויה (פריקי) בשמן זית עד שהחיטה מתחילה להגיר נוזלים ולשנות צבע.להוסיף את היין הלבן היבש ולצמצם את כמות הנוזלים בחצי.להוסיף מלח.להוסיף בהדרגה לתבשיל את מרק העוף או מרק הירקות.לבשל 18 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, להוסיף שמן זית, טרגון ושמיר.להוסיף 2 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון – מפוררת.להוסיף כמה טיפות נוזל פרחי הדר ומיץ מ-½ לימון ומעט קליפת לימון מגורדת.

רכיבים ל-6 מנות:
240 גר' חיטה ירוקה קלויה "פריקי" (ניתן להשתמש גם באורז ריזוטו ארבוריו)
שתי כפיות שמן זית
כפית יין לבן יבש
5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות
1/4 צרור טרגון חתוך
1/4 צרור שמיר
2 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון
כמה טיפות מיץ פרחי הדר (לא הכרחי)
מיץ מ-½ לימון
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון

אופן ההכנה:
לטגן את החיטה הירוקה הקלויה (פריקי) בשמן זית עד שהחיטה מתחילה להגיר נוזלים ולשנות צבע.
להוסיף את היין הלבן היבש ולצמצם את כמות הנוזלים בחצי.
להוסיף מלח.
להוסיף בהדרגה לתבשיל את מרק העוף או מרק הירקות.
לבשל 18 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, להוסיף שמן זית, טרגון ושמיר.
להוסיף 2 קופסאות טונה סטארקיסט עם לימון – מפוררת.
להוסיף כמה טיפות נוזל פרחי הדר ומיץ מ-½ לימון ומעט קליפת לימון מגורדת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר