ריבת חבושים

מתכון נפלא של ריבת חבושים שנוהגים להכין בכל מטבחי צפון אפריקה לקראת הצום של יום כיפור. מגישים את הריבה עם עוגיות יבשות בתום הצום

מתכון נפלא של ריבת חבושים שנוהגים להכין בכל מטבחי צפון אפריקה לקראת הצום של יום כיפור. מגישים את הריבה עם עוגיות יבשות בתום הצום 

חומרים לצנצנת של 1 ליטר:
1 ק"ג חבושים
1/2 ק"ג סוכר (1/2 2 – 3 כוסות)
3 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון קטן
4 מקלות קינמון

אופן ההכנה:
מנקים ושוטפים היטב את קליפת החבושים.
פורסים את החבושים לפרוסות בעובי 1 -2 ס"מ.
מרחיקים את הליבה והחרצנים ומניחים בקערה עם מים לכמה שעות כדי לרכך את החבושים לפני הבישול.
בסיר רחב וגדול שמים את הסוכר, מוסיפים את המים ומיץ הלימון, ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את מקלות הקינמון ומביאים לרתיחה.
מסננים את פרוסות החבושים ומוסיפים אותן אל הסיר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים וזהובים.
אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר, ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 שעה עד שעה.
מצננים ומאחסנים בצנצנת.

האתר של פסקל

צילום חגית גורן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר