קובה נמוסייה

הקובה הינה קציצה מקובלת בעדות רבות: כורדית, הודית, סורית, עירקית.השמות מעט שונים, המאכל והמרכיבים כמעט שווים. הקובה קיבל מעמד של מאכל כמעט לאומי יוקרתי.ניתן להשתמש בהמון תחליפים: בורגול, קמח, מצות, אורז, חומוס. ניתן לטגן או לבשל בנוזל מרק.הקובה העירקית הינה קציצת בורגול מאורכת ממולאת בבשר טחון.חומרים ל- 15-20 יח':הבצק:2.5 כוסות בורגול גס – כ– 300 גר'1 כוס קמח – כ– 125 גר'2 כפות שמן1 כפית מלח1/4 כפית פלפל שחור.המלית:4 כפות שמן 1 בצל בינוני קצוץ250 גר' בשר בקר טחון גס.1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית קינמון50 גר' צנובר2 כוסות מיםשמן לטיגון עמוק.אופן ההכנה: להשרות את הבורגול במים קרים למשך שעתיים, לשטוף ולסנן היטב.להוסיף פנימה את שאר חומרי הבצק וללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.אם חסר נוזל ניתן להוסיף מים.להניח את הבצק למנוחה כשעה לחמם שמן במחבת ולהוסיף בצל עד להזהבה.להוסיף בשר תוך כדי בחישה, לתבל ולהוסיף את כל חומרי המילוי.לערבב את חומרי הבצק עד לקבלת עיסה יציבה ולהניח בצד לנוח.נוטלים מעט מעיסת הבצק ויוצרים כדור במשקל 40-50 גר'.בעזרת יד רטובה ליצור חור במרכז הכדור.למלא את הגומה שנוצרה בחומרי המילוי, וליצור כדור שלם.לגלגל בין כפות הידיים וליצור קציצת אליפסה מאורכת ומחודדת בקצוות.לטגן בשמן עמוק וחם כ- – 3-4 דקות.הצעת הגשה:קציצות מטוגנות על מצע פטרוזיליה, צנובר מפוזר, ולימון חצוי לשניים.

הקובה הינה קציצה מקובלת בעדות רבות: כורדית, הודית, סורית, עירקית.
השמות מעט שונים, המאכל והמרכיבים כמעט שווים. הקובה קיבל מעמד של מאכל כמעט לאומי יוקרתי.
ניתן להשתמש בהמון תחליפים: בורגול, קמח, מצות, אורז, חומוס. ניתן לטגן או לבשל בנוזל מרק.
הקובה העירקית הינה קציצת בורגול מאורכת ממולאת בבשר טחון.

חומרים ל- 15-20 יח':
הבצק:
2.5 כוסות בורגול גס – כ– 300 גר'
1 כוס קמח – כ– 125 גר'
2 כפות שמן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור.

המלית:
4 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
250 גר' בשר בקר טחון גס.
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
50 גר' צנובר
2 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק.

אופן ההכנה:
להשרות את הבורגול במים קרים למשך שעתיים, לשטוף ולסנן היטב.
להוסיף פנימה את שאר חומרי הבצק וללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
אם חסר נוזל ניתן להוסיף מים.
להניח את הבצק למנוחה כשעה
לחמם שמן במחבת ולהוסיף בצל עד להזהבה.
להוסיף בשר תוך כדי בחישה, לתבל ולהוסיף את כל חומרי המילוי.
לערבב את חומרי הבצק עד לקבלת עיסה יציבה ולהניח בצד לנוח.
נוטלים מעט מעיסת הבצק ויוצרים כדור במשקל 40-50 גר'.
בעזרת יד רטובה ליצור חור במרכז הכדור.
למלא את הגומה שנוצרה בחומרי המילוי, וליצור כדור שלם.
לגלגל בין כפות הידיים וליצור קציצת אליפסה מאורכת ומחודדת בקצוות.
לטגן בשמן עמוק וחם כ- – 3-4 דקות.

הצעת הגשה:
קציצות מטוגנות על מצע פטרוזיליה, צנובר מפוזר, ולימון חצוי לשניים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר