עוגת גבינה לוטוס

מרכיבים לתחתית העוגה: אריזה של עוגיות לוטוס100 גר' חמאהאופן ההכנה:לערבב ביחד.לשטח בתחתית של תבנית אפיה בקוטר 26 או ב- 10 תבניות אישיות.מרכיבים למוס גבינה ולוטוס:25 גרם חמאה 200 גרם חלב 10 גרם ג'לטין60 גרם מים 600 גרם גבינה לבנה 90 גרם סוכר לבןחבילת שוקולד לבןקורט מלח מקל וניל או כפית של תמצית וניל איכותית600 גרם שמנת מתוקה להקצפהצנצנת של ממרח לוטוסחבילת עוגיות לוטוס טחונה לפיזור מעל העוגה.אופן הכנת המוס:מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד עד שנספג.לחמם חלב וחמאה על סף רתיחה, ולשפוך מעל את השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה. לערבב הכל יחד עם גבינה לבנה, סוכר ומקל הווניל.(חשוב: יש לערבב את המסה של הגבינה עם השוקולד הלבן בהדרגה. תחילה מוסיפים קצת מהגבינה לשוקולד, מערבבים, מוסיפים עוד קצת, מערבבים, ולבסוף ניתן להוסיף הכל ולערבב. תהליך זה חשוב ונקרא השוואת טמפרטורות. במידה ונקפיד עליו, המסה של השוקולד תיתפס).מקציפים הקצפה רכה את השמנת המתוקה.מוסיפים לתערובת ומערבבים הכל יחד.בשלב הזה מוציאים קצת מהמסה לקערה נפרדת ויוצקים לתוכה את צנצנת ממרח הלוטוס.ממיסים את הג'לטין כמה שניות במיקרו – שימו לב לא לשרוף אותו! יש להמיס בפולסים של 10 שניות כל פעם.לוקחים מעט מהמסה של הגבינה לתוך הג'לטין המומס – שוב על מנת לעשות השוואת טמפרטורות, ואז לצקת הכל למסה של הגבינה. לערבב ולצקת שליש מהמסה על תחתית העוגה.מעליה לצקת את המסה עם ממרח הלוטוס, ומעליה לצקת את כל המסה הנותרת של הגבינה.לפזר מעל את עוגיות לוטוס הטחונות.לשמור במקרר 6 שעות – עדיף לילה לפני הגשה.המחיר למנת הקינוח בקפה גרג: 38 ₪, משקל כ- 200 גרם צילום אסף לוי

מרכיבים לתחתית העוגה:
אריזה של עוגיות לוטוס
100 גר' חמאה

אופן ההכנה:
לערבב ביחד.
לשטח בתחתית של תבנית אפיה בקוטר 26 או ב- 10 תבניות אישיות.

מרכיבים למוס גבינה ולוטוס:
25 גרם חמאה
200 גרם חלב
10 גרם ג'לטין
60 גרם מים
600 גרם גבינה לבנה 9%
150 גרם סוכר לבן
חבילת שוקולד לבן
קורט מלח
מקל וניל או כפית של תמצית וניל איכותית
600 גרם שמנת מתוקה להקצפה
צנצנת של ממרח לוטוס
חבילת עוגיות לוטוס טחונה לפיזור מעל העוגה.

אופן הכנת המוס:
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד עד שנספג.
לחמם חלב וחמאה על סף רתיחה, ולשפוך מעל את השוקולד הלבן עד לקבלת תערובת אחידה.
לערבב הכל יחד עם גבינה לבנה, סוכר ומקל הווניל.
(חשוב: יש לערבב את המסה של הגבינה עם השוקולד הלבן בהדרגה.
תחילה מוסיפים קצת מהגבינה לשוקולד, מערבבים, מוסיפים עוד קצת, מערבבים, ולבסוף ניתן להוסיף הכל ולערבב.
תהליך זה חשוב ונקרא השוואת טמפרטורות. במידה ונקפיד עליו, המסה של השוקולד תיתפס).
מקציפים הקצפה רכה את השמנת המתוקה.
מוסיפים לתערובת ומערבבים הכל יחד.
בשלב הזה מוציאים קצת מהמסה לקערה נפרדת ויוצקים לתוכה את צנצנת ממרח הלוטוס.
ממיסים את הג'לטין כמה שניות במיקרו – שימו לב לא לשרוף אותו! יש להמיס בפולסים של 10 שניות כל פעם.
לוקחים מעט מהמסה של הגבינה לתוך הג'לטין המומס – שוב על מנת לעשות השוואת טמפרטורות, ואז לצקת הכל למסה של הגבינה.
לערבב ולצקת שליש מהמסה על תחתית העוגה.
מעליה לצקת את המסה עם ממרח הלוטוס, ומעליה לצקת את כל המסה הנותרת של הגבינה.
לפזר מעל את עוגיות לוטוס הטחונות.
לשמור במקרר 6 שעות – עדיף לילה לפני הגשה.

המחיר למנת הקינוח בקפה גרג: 38 ₪, משקל כ- 200 גרם

צילום אסף לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר