בריוש מלוח במילוי גבינת עיזים

מתכון ל-12 מאפים בקוטר 6 ס"מבריוש מלוח הינו מוצר מיוחד ולא שכיח במחוזותינו. עם הבצק שלו תוכלו ליצור מאפים מלוחים ומעניינים. החשוב מכל הוא תהליך ההכנה של הבצק (לרבות "המנוחות" שלו בין לבין). חשוב להשתמש בחלב וביצים קרות היישר מן המקרר. חומרים לבצק:1/2 ק"ג קמח לחם2 ביצים (XL מהמקרר)1/4 כוס סוכר (50 גר')1/2 חבילת שמרית (25 גר')150 גר' חמאה – קוביות1 כף מלח (15-20 גר')1/2 כוס חלב קר (120 מ"ל)חומרים למלית:250 גר' גבינת טוב טעם125 גר' גבינת פטה מחלב עיזים (1/2 קוביה)2-3 כפות קשקבל מגורר1 ביצה1/2 כפית מלחלציפוי:ביצה טרופהמלח יםאופן ההכנה:מכינים את הבצק: מערבלים כ-5 דקות במהירות איטית את הקמח, ביצים, חלב, מלח וסוכר. מכסים במגבת מטבח את קערת הערבוב לחצי שעה. הבצק בזמן הזה- עובד, ומאפשר לנו אח"כ ללוש עם שאר המצרכים ולקבל בצק שנוח לעבוד איתו (לא דביק מדי). אחרי חצי שעה מוסיפים את השמרים ולשים 2 דקות. מגבירים למהירות בינונית, משלבים את החמאה תוך כדי לישה עד שנבלעת ומקבלים בצק אחיד. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים כדורים ומכניסים את הבצק לקערה משומנת. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה – עד שהבצק מגדיל את נפחו בחצי.  מכינים את המלית: מערבלים את כל המצרכים למלית אחידה ומקררים עד לשימוש.  מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. ממלאים במרכז כל עיגול כפית מלית וסוגרים לכדור. מכניסים לתבנית שקעים ומתפיחים כשעה. מברישים בביצה, מפזרים מלח גס ואופים כ- 18 דקות עד השחמה קלה. גיוון:ניתן להוסיף למלית הגבינה, זיתים מגולענים קצוצים.ניתן לתבל את הגבינה בעירית קצוצה. ניתן להחליף את המלית במלית תרד וגבינה. מוצרים, סניפים ומתכונים באתר הרשת

מתכון ל-12 מאפים בקוטר 6 ס"מ

בריוש מלוח הינו מוצר מיוחד ולא שכיח במחוזותינו. עם הבצק שלו תוכלו ליצור מאפים מיקי שמומלוחים ומעניינים. החשוב מכל הוא תהליך ההכנה של הבצק (לרבות "המנוחות" שלו בין לבין). חשוב להשתמש בחלב וביצים קרות היישר מן המקרר.

חומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לחם
2 ביצים (XL מהמקרר)
1/4 כוס סוכר (50 גר')
1/2 חבילת שמרית (25 גר')
150 גר' חמאה – קוביות
1 כף מלח (15-20 גר')
1/2 כוס חלב קר (120 מ"ל)

חומרים למלית:
250 גר' גבינת טוב טעם
125 גר' גבינת פטה מחלב עיזים (1/2 קוביה)
2-3 כפות קשקבל מגורר
1 ביצה
1/2 כפית מלח

לציפוי:
ביצה טרופה
מלח ים

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
מערבלים כ-5 דקות במהירות איטית את הקמח, ביצים, חלב, מלח וסוכר.
מכסים במגבת מטבח את קערת הערבוב לחצי שעה. הבצק בזמן הזה- עובד, ומאפשר לנו אח"כ ללוש עם שאר המצרכים ולקבל בצק שנוח לעבוד איתו (לא דביק מדי).
אחרי חצי שעה מוסיפים את השמרים ולשים 2 דקות.
מגבירים למהירות בינונית, משלבים את החמאה תוך כדי לישה עד שנבלעת ומקבלים בצק אחיד.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים כדורים ומכניסים את הבצק לקערה משומנת. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה – עד שהבצק מגדיל את נפחו בחצי. 

מכינים את המלית:
מערבלים את כל המצרכים למלית אחידה ומקררים עד לשימוש. 

מעצבים ואופים:
מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
ממלאים במרכז כל עיגול כפית מלית וסוגרים לכדור.
מכניסים לתבנית שקעים ומתפיחים כשעה.
מברישים בביצה, מפזרים מלח גס ואופים כ- 18 דקות עד השחמה קלה.

גיוון:
ניתן להוסיף למלית הגבינה, זיתים מגולענים קצוצים.
ניתן לתבל את הגבינה בעירית קצוצה.
ניתן להחליף את המלית במלית תרד וגבינה.

מוצרים, סניפים ומתכונים באתר הרשת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר