נגרוני – קוקטייל איטלקי קלאסי

נגרוני הוא משקה אפריטיף מתוחכם עם שורשים איטלקיים, ומורכבות מקסימה וישירה.השמועה אומרת שהנגרוני בא לעולם ב- 1920 במלון בפירנצה, כאשר הרוזן קמילו נגרוני ביקש מהברמן במקום להכין עבורו קוקטייל "אמריקנו" עם טוויסט. הוא ביקש להחליף את הסודה של האמריקנו בג'ין.זהו משקה חזק עם מתיקות קלה, הרבה מרירות ומגע של תפוז (מהקמפרי). אפשר להוסיף מרכיבים נוספים (תלוי בסוג הוורמוט): מעט וניל, קינמון, תבלינים או צמחי תבלין – לפי הטעם. בהתאם למתכון הקלאסי של הרוזן משתמשים ב- 3 מרכיבים בלבד, בתוספת קרח. מכיוון שהחך שלנו אינו רגיל למרירות בוטה, נסו לפחות 4 לגימות עד שתחליטו אם אתם נהנים. רק אחרי מספר לגימות החך מסתגל ונותן לטעם "התפוזי" לפנק אותו.לשקשק או לערבב? יש שתי אסכולות להכנת המשקה.  חומרים:30 מ"ל קמפרי.30 מ"ל ורמוט אדום.30 מ"ל ג'ין.קרח.קליפת תפוז לקישוט וארומה.אופן ההכנה:בכוס "אולדפאשן" (כוס נמוכה וגוצית) שמים 3 קוביות קרח.שופכים את כל החומרים בזה אחר זה. לאחר מכן יוצרים רצועה מקליפת התפוז בעזרת קולפן, ומקשטים.מגישים.קפה יפו – בית לתרבות ואוכל בלב השוק, עולי ציון 11, יפו צילום אילן סימן טוב

נגרוני הוא משקה אפריטיף מתוחכם עם שורשים איטלקיים, ומורכבות מקסימה וישירה.
השמועה אומרת שהנגרוני בא לעולם ב- 1920 במלון בפירנצה, כאשר הרוזן קמילו נגרוני ביקש מהברמן במקום להכין עבורו קוקטייל "אמריקנו" עם טוויסט. הוא ביקש להחליף את הסודה של האמריקנו בג'ין.
זהו משקה חזק עם מתיקות קלה, הרבה מרירות ומגע של תפוז (מהקמפרי). אפשר להוסיף מרכיבים נוספים (תלוי בסוג הוורמוט): מעט וניל, קינמון, תבלינים או צמחי תבלין – לפי הטעם. בהתאם למתכון הקלאסי של הרוזן משתמשים ב- 3 מרכיבים בלבד, בתוספת קרח.
מכיוון שהחך שלנו אינו רגיל למרירות בוטה, נסו לפחות 4 לגימות עד שתחליטו אם אתם נהנים. רק אחרי מספר לגימות החך מסתגל ונותן לטעם "התפוזי" לפנק אותו.
לשקשק או לערבב? יש שתי אסכולות להכנת המשקה. 

חומרים:
30 מ"ל קמפרי.
30 מ"ל ורמוט אדום.
30 מ"ל ג'ין.
קרח.
קליפת תפוז לקישוט וארומה.

אופן ההכנה:
בכוס "אולדפאשן" (כוס נמוכה וגוצית) שמים 3 קוביות קרח.
שופכים את כל החומרים בזה אחר זה.
לאחר מכן יוצרים רצועה מקליפת התפוז בעזרת קולפן, ומקשטים.
מגישים.

קפה יפו – בית לתרבות ואוכל בלב השוק, עולי ציון 11, יפו

צילום אילן סימן טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר