פונצ'יק – סופגניות מגיאורגיה

מצרכים לבצק:1/2 קילו קמח לבן תופח כפית שמרים יבשים1/2 כוס חלב פושר1/2 כוס מים פושריםשקית סוכר וניל (5 גרם)קורט מלחקורט מלח לימוןביצה אחת3/4 כוס סוכר100 גרם חמאהכף וודקהמצרכים לקרם:1/2 ליטר חלבכוס מים פושרים כוס קמח כוס סוכר 150 גרם חמאה1/2 גביע שמנת מתוקה5 גרם סוכר ונילאופן הכנת הבצק:מערבבים את כל המצרכים של הבצק בקערה:מכניסים את כל החומרים היבשים (קמח, שמרים,קורט מלח, קורט מלח לימון, סוכר, חמאה).מערבבים ואז מוסיפים את כל החומרים הרטובים (כוס חלב, כוס מים,ביצה,וכף וודקה) ומערבבים עם החומרים היבשיםמערבבים עד אשר מגיעים למסה של בצק אחיד מכניסים לקערה עם ניילון נצמד במקום יבש בטמפרטורת החדר לשעתיים.אופן הכנת הקרם:מניחים סיר על הכיריים, מכניסים לתוכו את כל המצרכים של הקרם מלבד סוכר וניל והחמאה.מערבבים ללא הפסקה על אש קטנה עד שמגיעים להרתחה. אחרי הרתחה מערבבים עוד 30 שניות ומכבים את האש.התרכובת מתקררת בטמפרטורת החדר. אופן הכנת הסופגניה:לאחר שהבצק התקרר שעתיים, מגלגלים בין 12-15 כדורי סופגניות ומניחים להתקררות נוספת על משטח בטמפרטורת החדר לעוד כחצי שעה.לוקחים סיר עם שמן עמוק , מרתיחים ולאחר מכן מוסיפים את הסופגניות.מטגנים משני הצדדים עד אשר הסופגניות מקבלות צבע זהוב.חוזרים לקרם: מניחים במיקסר יחד עם החמאה וסוכר הווניל.מערבבים עד שמקבלים מסה של קרם.מוסיפים ברנדי לפי הטעם.חוזרים לסופגנייה: חותכים את הבצק לחצי. בחצי אחד מוציאים את המילוי, ממלאים בקרם ואז סוגרים את הסופגנייה.ניתן להוסיף למעלה ריבת חלב או קרם שוקולד.מסעדת חצ'אפורי, נחלת בנימין 63 ת"א

מצרכים לבצק:
1/2 קילו קמח לבן תופח
כפית שמרים יבשים
1/2 כוס חלב פושר
1/2 כוס מים פושרים
שקית סוכר וניל (5 גרם)
קורט מלח
קורט מלח לימון
ביצה אחת
3/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה
כף וודקה

מצרכים לקרם:
1/2 ליטר חלב
כוס מים פושרים
כוס קמח
כוס סוכר
150 גרם חמאה
1/2 גביע שמנת מתוקה
5 גרם סוכר וניל

אופן הכנת הבצק:
מערבבים את כל המצרכים של הבצק בקערה:
מכניסים את כל החומרים היבשים (קמח, שמרים,קורט מלח, קורט מלח לימון, סוכר, חמאה).
מערבבים ואז מוסיפים את כל החומרים הרטובים (כוס חלב, כוס מים,ביצה,וכף וודקה) ומערבבים עם החומרים היבשים
מערבבים עד אשר מגיעים למסה של בצק אחיד מכניסים לקערה עם ניילון נצמד במקום יבש בטמפרטורת החדר לשעתיים.

אופן הכנת הקרם:
מניחים סיר על הכיריים, מכניסים לתוכו את כל המצרכים של הקרם מלבד סוכר וניל והחמאה.
מערבבים ללא הפסקה על אש קטנה עד שמגיעים להרתחה.
אחרי הרתחה מערבבים עוד 30 שניות ומכבים את האש.
התרכובת מתקררת בטמפרטורת החדר.

אופן הכנת הסופגניה:
לאחר שהבצק התקרר שעתיים, מגלגלים בין 12-15 כדורי סופגניות ומניחים להתקררות נוספת על משטח בטמפרטורת החדר לעוד כחצי שעה.
לוקחים סיר עם שמן עמוק , מרתיחים ולאחר מכן מוסיפים את הסופגניות.
מטגנים משני הצדדים עד אשר הסופגניות מקבלות צבע זהוב.
חוזרים לקרם: מניחים במיקסר יחד עם החמאה וסוכר הווניל.
מערבבים עד שמקבלים מסה של קרם.
מוסיפים ברנדי לפי הטעם.
חוזרים לסופגנייה: חותכים את הבצק לחצי. בחצי אחד מוציאים את המילוי, ממלאים בקרם ואז סוגרים את הסופגנייה.
ניתן להוסיף למעלה ריבת חלב או קרם שוקולד.

מסעדת חצ'אפורי, נחלת בנימין 63 ת"א

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר