סופגניות גורמה

המצרכים:50 גרם שמרים טריים160 מ"ל חלב (ספל סטנדרטי = 220-250 מ"ל)8 ביצים1 ק"ג קמח לבן150 גרם סוכר (3 כפיות)גרירת לימון או תפוז (או שניהם)מעט ברנדי150 גרם חמאהקורטוב מלחאופן ההכנה: לשים במיקסר בעזרת וו לישה את המצרכים הבאים: שמרים מפוררים, חלב, ביצים, קמח, סוכר ומרכיבי טעם. את הלישה הראשונית מתחילים במהירות איטית. כשמתהווה כדור בצק מוסיפים את החמאה (כשהיא רכה) וממשיכים לישה. כשהחמאה נספגת לתוך הבצק מוסיפים את המלח ומעלים את מהירות הלישה למהירות בינונית. זמן הלישה אמור להיות סה"כ כ- 15 דקות מתחילת ההכנה. מניחים את הבצק בקערה עם מעט קמח, ונותנים לו לתפוח עד להכפלת נפח הבצק.מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים לחתיכות במשקל 40 גר'. מכדררים כל אחת ומניחים להתפחה. מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הסופגניות התפוחות. לאחר הטיגון מגיע שלב המילוי: מזליפים לתוך הסופגניות את המילוי באמצעות שקית זילוף וצנטר מתאים. מפזרים אבקת סוכר, או שמצפים בקרם בו השתמשנו למילוי. אפשרויות מילוי: ריבה בכל הטעמים, דולסה דה לצ'ה (ריבת חלב), ממרח ממטבעות שוקולד בלגי איכותי, ממרח נוגט, ממרח פרלין עם שוקולד מומס, קרם וניל, קרם קינמון, קרם קרמל וממרח חלבה.

המצרכים:
50 גרם שמרים טריים
160 מ"ל חלב (ספל סטנדרטי = 220-250 מ"ל)
8 ביצים
1 ק"ג קמח לבן
150 גרם סוכר (3 כפיות)
גרירת לימון או תפוז (או שניהם)
מעט ברנדי
150 גרם חמאה
קורטוב מלח

אופן ההכנה:
לשים במיקסר בעזרת וו לישה את המצרכים הבאים: שמרים מפוררים, חלב, ביצים, קמח, סוכר ומרכיבי טעם.
את הלישה הראשונית מתחילים במהירות איטית.
כשמתהווה כדור בצק מוסיפים את החמאה (כשהיא רכה) וממשיכים לישה.
כשהחמאה נספגת לתוך הבצק מוסיפים את המלח ומעלים את מהירות הלישה למהירות בינונית.
זמן הלישה אמור להיות סה"כ כ- 15 דקות מתחילת ההכנה.
מניחים את הבצק בקערה עם מעט קמח, ונותנים לו לתפוח עד להכפלת נפח הבצק.
מוציאים מהבצק את האוויר ומחלקים לחתיכות במשקל 40 גר'. מכדררים כל אחת ומניחים להתפחה.
מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הסופגניות התפוחות.
לאחר הטיגון מגיע שלב המילוי:
מזליפים לתוך הסופגניות את המילוי באמצעות שקית זילוף וצנטר מתאים.
מפזרים אבקת סוכר, או שמצפים בקרם בו השתמשנו למילוי.

אפשרויות מילוי:
ריבה בכל הטעמים, דולסה דה לצ'ה (ריבת חלב), ממרח ממטבעות שוקולד בלגי איכותי, ממרח נוגט, ממרח פרלין עם שוקולד מומס, קרם וניל, קרם קינמון, קרם קרמל וממרח חלבה.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר