סופגניות במילוי קרם אנגלז ובזיליקום

כמות ל-15 סופגניותמצרכים להכנת הסופגניות:1/2 ק"ג קמח25 גרם שמרים4 כפות סוכר1/4 כפית מלח4 ביצים1/3 כוס חלב פושרמעט רום80 גרם חמאה רכהשמן לטיגון עמוקמצרכים להכנת קרם אנגלז בזיליקום:1 ליטר חלב1/2 כוס קמח8 חלמונים8 כפות סוכר8 קוביות בזיליקום דורותאופן הכנת הסופגניות:מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים.מוסיפים חלב, סוכר, ביצים ורום.מעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק.מוסיפים מלח ומעבדים כ- 5 דקות.מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהבצק נהיה אחיד.מוציאים את הבצק ומניחים בקערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים כ- 15 כדורי בצק.משמנים את הכדורים במעט שמן שלא יתייבשו, ונותנים להם לתפוח עד שיכפילו את נפחם.מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את הסופגניות כ- 2 דקות מכל צד.מוציאים ומניחים על נייר סופג.אופן הכנת קרם אנגלז בזיליקום:מחממים בסיר את החלב עם קוביות הבזיליקום.מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקמח.כאשר החלב הגיע לנקודת רתיחה שופכים אותו לתוך הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.מחזירים את התערובת לתוך הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לסמיכות רצויה.מעבירים לקערה את הקרם, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.מכניסים את הקרם לתוך שק זילוף וממלאים את הסופגניות בקרם, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.שף אמיר מרקוביץ' הוא היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול" מידע נוסף על המוצרים ומתכונים נוספים באתר: www.dorot.co.il

כמות ל-15 סופגניות

מצרכים להכנת הסופגניות:
1/2 ק"ג קמח
25 גרם שמרים
4 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
4 ביצים
1/3 כוס חלב פושר
מעט רום
80 גרם חמאה רכה
שמן לטיגון עמוק

מצרכים להכנת קרם אנגלז בזיליקום:
1 ליטר חלב
1/2 כוס קמח
8 חלמונים
8 כפות סוכר
8 קוביות בזיליקום דורות

אופן הכנת הסופגניות:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים.
מוסיפים חלב, סוכר, ביצים ורום.
מעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
מוסיפים מלח ומעבדים כ- 5 דקות.
מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהבצק נהיה אחיד.
מוציאים את הבצק ומניחים בקערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים כ- 15 כדורי בצק.
משמנים את הכדורים במעט שמן שלא יתייבשו, ונותנים להם לתפוח עד שיכפילו את נפחם.
מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את הסופגניות כ- 2 דקות מכל צד.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.

אופן הכנת קרם אנגלז בזיליקום:
מחממים בסיר את החלב עם קוביות הבזיליקום.
מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקמח.
כאשר החלב הגיע לנקודת רתיחה שופכים אותו לתוך הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.
מחזירים את התערובת לתוך הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לסמיכות רצויה.
מעבירים לקערה את הקרם, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
מכניסים את הקרם לתוך שק זילוף וממלאים את הסופגניות בקרם, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

שף אמיר מרקוביץ' הוא היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול"
מידע נוסף על המוצרים ומתכונים נוספים באתר:
www.dorot.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר