חומרים ל- 30 סופגניות:
לראש עיסה:
50 גרם שמרים
50 מ"ל חלב
1 ק"ג קמח
160 גרם סוכר
10 גרם מלח
8 ביצים
תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון וחצי תפוז
100 מ"ל חלב פושר
50 מ"ל קוניאק
160 גרם חמאה רכה
600 גרם גבינת מוצרלה יבשה (חתוכה לקוביות במשקל 20 גרם ליחידה)
לטיגון:
שמן חמניות (נשרף לאט יחסית ונטול טעמי לוואי)
אופן ההכנה:
מכינים ראש עיסה: בקערית ממיסים את השמרים במעט חלב.
לקערת המיקסר מכניסים קמח, סוכר, מלח, ביצים, וניל, קליפות הדרים, חלב וקוניאק.
מוסיפים את ראש העיסה ולשים במיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות.
מוסיפים את החמאה באיטיות וממשיכים ללוש עוד 10 דקות במהירות בינונית.
מפזרים על הבצק שבקערה מעט קמח, מכסים ביריעת ניילון ונותנים לו לנוח
20-30 דקות (בתוך המיקסר).
לשים את הבצק עוד דקה אחת.
צרים כדור בצק חלק (שמשקלו אמור להיות עכשיו 1.8 ק"ג) ומניחים על משטח מקומח (רצוי מעץ).
מכסים בניילון ומניחים למשך 15-20 דקות.
מחלקים את הבצק ל- -30 סופגניות עגולות.
בכל כדור יוצרים גומה ומכניסים לתוכה קובייה של מוצרלה.
סוגרים את הבצק על הקובייה, מכדררים לסופגניות עגולות וחלקות, ומניחים על משטח משומן או מקומח.
משאירים רווחים לתפיחה.
מתפיחים את הסופגניות בתנור שחומם ל- 40-45 מעלות.
בתחתית התנור מניחים סיר עם מים רותחים שיספקו לבצק את הלחות הדרושה.
לקראת סוף ההתפחה (כשהסופגניות מכפילות את נפחן) מחממים שמן עמוק
ל- 190 מעלות.
מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות, והופכים לצד השני לדקה נוספת.