מצרכים:
¾ כוס אורז עגול שטוף ומסונן ממים.
¾ כוס עדשים אדומים שטופים ומסוננים ממים
½ 2 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח דק
אופן ההכנה:
בסיר בינוני לערבב את כל החומרים ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש קטנה כשמכסה הסיר מכוסה כ- 15 דקות,
או עד שהאורז והעדשים התרככו.
לערבב את התבשיל מדי פעם.
לכבות את האש ולתת לאורז ולעדשים לספוג את האדים
בסיר עוד כ- 10 דקות, ובינתיים להכין את הרטבים.
רוטב שום:
¼ כוס שמן
3-4 שיני שום כתושים
קורט מלח
כף מים
בסיר קטן לחמם את השמן.
בצלוחית קטנה לערבב את השום, מלח והמים ולהוסיף לשמן החם
לערבב ולכבות את האש.
רוטב חלבי:
1 אשל
½ קופסת גבינה 5% או 9%
1 כפית נענע יבשה (לא חייבים)
2 שיני שום כתושים
קורט מלח
מיץ לימון מ- ½ לימון קטן
לערבב את כל המצרכים
הצעת הגשה:
את האוש קצ'ירי מניחים בצלחת הגשה גדולה ולצידו
מניחים את שני סוגי הרטבים, וכל אחד מוזג לו על התבשיל כרצונו.
ורדה בן ברוך – חברת נשיאות קונגרס יהדות בוכרה העולמי, ומחברת ספר הבישול "מדור לדור – טעמה של מסורת"