ריזוטו סגול

חומרים ל- 4 מנות:2 כוסות אורז ריזוטו1-2 כוסות ציר ירקות/ציר עוף1 כוס מיץ סלק1/2 כוס יין לבן1 כף חמאה3 כפות פרמז'ן מגורד10 עלי בזיליקום1 ענף טימין1 זוקיני חתוך ל- 12 אצבעות4 יח' בצל ירוק נקי2 כפות בצל קצוץ קטן 1 כף מיץ לימוןמלחאופן ההכנה:בישול מוקדם לאורז: שמים את הריזוטו בסיר גדול עם מים. לבשל כמה דקות עד שהאורז חצי רך. צריך לבחוש מדי פעם ולבדוק את האורז. לסנן ולשטח על מגש לקירור. במצב זה ניתן לשמור את האורז כ- 4 ימים במקרר. הכנת הריזוטו: בסיר מחממים חמאה ושמן זית, ומאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הריזוטו לבצל ומטגנים יחד. מוסיפים 1/2 כוס יין לבן, ומערבבים כל הזמן עד שהיין נספג.מוסיפים מעט מיץ סלק ומעט ציר. חשוב לערבב כל הזמן, ולהוסיף את הנוזלים בהדרגה – כל פעם קצת ולפי הצורך. לתבל במלח ולטעום. האורז צריך להיות מוכן אבל עדיין יציב, רך וקרמי. במחבת אחרת מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הירקות, מוסיפים שום, טימין ויין לבן. ממשיכים לערבב את הריזוטו. ברגע שהוא רך מוסיפים את הלימון, הבזיליקום, מערבבים ומוסיפים חמאה ופרמז'ן. מניחים בצלחות את הריזוטו, ומסדרים מעל את הירקות.

חומרים ל- 4 מנות:
2 כוסות אורז ריזוטו
1-2 כוסות ציר ירקות/ציר עוף
1 כוס מיץ סלק
1/2 כוס יין לבן
1 כף חמאה
3 כפות פרמז'ן מגורד
10 עלי בזיליקום
1 ענף טימין
1 זוקיני חתוך ל- 12 אצבעות
4 יח' בצל ירוק נקי
2 כפות בצל קצוץ קטן
1 כף מיץ לימון
מלח

אופן ההכנה:
בישול מוקדם לאורז:
שמים את הריזוטו בסיר גדול עם מים.
לבשל כמה דקות עד שהאורז חצי רך. צריך לבחוש מדי פעם ולבדוק את האורז. לסנן ולשטח על מגש לקירור. במצב זה ניתן לשמור את האורז כ- 4 ימים במקרר.

הכנת הריזוטו:
בסיר מחממים חמאה ושמן זית, ומאדים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
מוסיפים את הריזוטו לבצל ומטגנים יחד.
מוסיפים 1/2 כוס יין לבן, ומערבבים כל הזמן עד שהיין נספג.
מוסיפים מעט מיץ סלק ומעט ציר. חשוב לערבב כל הזמן, ולהוסיף את הנוזלים בהדרגה – כל פעם קצת ולפי הצורך.
לתבל במלח ולטעום.
האורז צריך להיות מוכן אבל עדיין יציב, רך וקרמי.
במחבת אחרת מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הירקות, מוסיפים שום, טימין ויין לבן.
ממשיכים לערבב את הריזוטו. ברגע שהוא רך מוסיפים את הלימון, הבזיליקום, מערבבים ומוסיפים חמאה ופרמז'ן.
מניחים בצלחות את הריזוטו, ומסדרים מעל את הירקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר