המצרכים:
כוס וחצי אורז בסמטי
תיבולים גזר ותפוזים של "קסם המדבר"
3 ורבע כוסות מי ברז לאורז
חצי כוס מי ברז לתיבול
1/2 כפית מלח
6 כפות שמן זית
בצל אחד בינוני
3 כפות שקדים פרוסים או צנוברים
אופן ההכנה:
מטגנים את האורז ב-3 כפות שמן זית בסיר, עד שנהיה שקוף.
מוסיפים מים ומלח ומביאים לרתיחה.
מכסים במכסה ומבשלים 15-20 דקות על אש נמוכה.
בינתיים מכינים את התיבול:
קוצצים בצל ומטגנים ב- 3 כפות שמן זית במחבת.
מוסיפים 4 כפות תיבולים גזר ותפוזים.
מוסיפים 1/2 כוס מים ומקפיצים כ-5 דקות.
מניחים את האורז בקערת הגשה.
יוצרים במרכז האורז גומה רחבה.
יוצקים לגומה את התיבול.
מקשטים בשקדים או בצנוברים.
אתר "קסם המדבר": www.desertmagic.co.il