חומרים:
200 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
250 גר' גבינת רוקפור
100 גר' עירית קצוצה
שני גבעולי טימין
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
2 שתי כוסות אורז ריזוטו (כחצי ק"ג)
5 ביצים
חצי כוס שמנת מתוקה
3 כפות שמן זית
חצי ק"ג פנקו (פירורים יפנים)
כלים: סיר לטיגון בשמן עמוק + מגש שטוח
אופן ההכנה:
לבשל את האורז במים (4 כוסות וחצי מים) ומעט מלח כחצי שעה על אש נמוכה.
לסנן ולקרר.
להעביר את האורז לקערה ולהוסיף: גבינות (מוצרלה ורוקפור- מפוררות), עירית, ביצים, שמן זית ושמנת.
לתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט וטימין.
לערבב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר שתערובת התקררה (כחצי שעה במקרר) יש להכין כדורים בינוניים בקוטר 3 ס"מ .
יש להכין 4 ביצים טרופות בקערה ואת הפנקו בצלחת שטוחה.
לחמם סיר עם שמן עד לכיסוי הכדורים.
לפזר את הפנקו על המגש, לגלגל את הכדורים.
לטגן בשמן עמוק עד להזהבתם.
המלצת השף:
להגיש עם רוטב יוגורט או לימון סחוט.