אורז עם גזר, משמשים מיובשים ודבש

מצרכים להכנת 6-8 מנות:1/3 כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן יד מרדכי8 גזרים חתוכים לקוביות קטנות200 גרם משמש מיובש חתוך לקוביות2 כפות דבש טהור מפרחי בר יד מרדכי 2 כוסות אורז בסמטי או אורז ארוךמלח, פלפל שחור גרוסקינמון לפי הטעם20 שרוכי זעפרן שרויים ב- 2 כפות מים רותחיםאו 3/4 כפית כורכום1/2 3 כוסות מרק צח או מיםלהגשה:100 גרם שקדים מולבנים חצויים וקלוייםאופן ההכנה:מחממים בסיר כבד את השמן.מוסיפים את הגזר והמשמשים ומטגנים על להבה נמוכה – 20 דקות. מוסיפים את הדבש ומטגנים עוד 3 דקות.מוסיפים את האורז מתבלים במלח, פלפל, קינמון, זעפרן או כורכום ומערבבים. מוסיפים את המרק הצח או המים.מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מסירים מהאש ומשהים בצד ל- 10 דקות.מערבבים את תכולת הסיר. מעבירים לצלחת הגשה.מקשטים בשקדים קלויים ומגישים.

מצרכים להכנת 6-8 מנות:
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן יד מרדכי
8 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
200 גרם משמש מיובש חתוך לקוביות
2 כפות דבש טהור מפרחי בר יד מרדכי
2 כוסות אורז בסמטי או אורז ארוך
מלח, פלפל שחור גרוס
קינמון לפי הטעם
20 שרוכי זעפרן שרויים ב- 2 כפות מים רותחים
או 3/4 כפית כורכום
1/2 3 כוסות מרק צח או מים

להגשה:
100 גרם שקדים מולבנים חצויים וקלויים

אופן ההכנה:
מחממים בסיר כבד את השמן.
מוסיפים את הגזר והמשמשים ומטגנים על להבה נמוכה – 20 דקות.
מוסיפים את הדבש ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את האורז מתבלים במלח, פלפל, קינמון, זעפרן או כורכום ומערבבים. מוסיפים את המרק הצח או המים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
מסירים מהאש ומשהים בצד ל- 10 דקות.
מערבבים את תכולת הסיר.
מעבירים לצלחת הגשה.
מקשטים בשקדים קלויים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר