טארט טאטן עגבניות אפוי במילוי חצילים, גבינת טופו ורוטב פסטו

חומרים (4 מנות):4 עגבניות אדומות בשלות1 חציל שרוף על אש גלויה, קלוף וקצוץ ½ שן שום קצוצה 4 דסקיות של בצק עלים1 חבילה גבינת טופו ½ צרור פטרוזיליה קצוצה 10 עלי ריחן טרי קצוץאופן ההכנה: חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות, מעבירים למים קרים וקולפים את העגבנייה.חותכים את העגבנייה ל-4 יחידות שוות, מוציאים את החלק הפנימי, ומניחים בצד.קולים חציל בינוני על אש גלויה, קולפים וקוצצים.מוסיפים את עשבי התיבול: פטרוזיליה, ריחן, טופו, שום, מלח ופלפל ומעט שמן זית. מניחים בצד. קורצים עיגול מבצק העלים ומניחים בצד. הרכבת הטארט: לוקחים תבנית אלומיניום ומסדרים את פילה העגבנייה שהכנו מראש (בצורה של "ספיראלה" מסביב לתבנית). ממלאים את במלית חציל קצוץ התבנית מעל הספירלה, ב"רעפים" של העגבנייה עד לגובה התבנית.סוגרים עם דסקית בצק עלים . אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות או עד שהבצק מזהיב. הופכים אל צלחת הגשה, ומגישים עם רוטב פסטו. שף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב הירקון 115 תל-אביב, טלפון: 03-5219300

חומרים (4 מנות):
4 עגבניות אדומות בשלות
1 חציל שרוף על אש גלויה, קלוף וקצוץ
½ שן שום קצוצה
4 דסקיות של בצק עלים
1 חבילה גבינת טופו
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
10 עלי ריחן טרי קצוץ

אופן ההכנה:
חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 5 שניות, מעבירים למים קרים וקולפים את העגבנייה.
חותכים את העגבנייה ל-4 יחידות שוות, מוציאים את החלק הפנימי, ומניחים בצד.
קולים חציל בינוני על אש גלויה, קולפים וקוצצים.
מוסיפים את עשבי התיבול: פטרוזיליה, ריחן, טופו, שום, מלח ופלפל ומעט שמן זית.
מניחים בצד.
קורצים עיגול מבצק העלים ומניחים בצד.

הרכבת הטארט:
לוקחים תבנית אלומיניום ומסדרים את פילה העגבנייה שהכנו מראש (בצורה של "ספיראלה" מסביב לתבנית).
ממלאים את במלית חציל קצוץ התבנית מעל הספירלה, ב"רעפים" של העגבנייה עד לגובה התבנית.
סוגרים עם דסקית בצק עלים .
אופים למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות או עד שהבצק מזהיב. הופכים אל צלחת הגשה, ומגישים עם רוטב פסטו.

שף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
הירקון 115 תל-אביב, טלפון: 03-5219300

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר