טנזיה – תבשיל פירות יבשים מרוקאי

חומרים (ל- 6-8 מנות):100 גרם צימוקים100 גרם דבלים (תאנים) חתוכים ל-4100 גרם משמשים חתוכים100 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים, חתוכים100 גרם אגוזים חתוכים גסרבע כוס יין אדום5-6 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקותלתיבול:כפית קינמוןכוכב אחד של ציפורן2 כפות סוכר חום2 כפות סוכר לבןרבע כפית מלחאופן ההכנה:מניחים את הפירות היבשים (למעט האגוזים) בקערה עם מים ושוטפים אותם. מסננים את המים ושופכים לקערה רבע כוס יין אדום. מניחים את הקערה בצד.בינתיים – מטגנים את הבצלים על אש נמוכה ברבע כוס שמן עד שהבצל הופך לשקוף.מוסיפים לסיר את הפירות היבשים כולל היין.מוסיפים תבלינים: כפית קינמון, כוכב ציפורן, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות סוכר לבן, רבע כפית מלח.מבשלים כשעה על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים, מערבבים מדי פעם.לקראת סוף הבישול, מוסיפים את האגוזים לסיר ומערבבים.ניתן להגיש כתוספת לצד אורז לבן, קוסקוס או מנה בשרית.

חומרים (ל- 6-8 מנות):
100 גרם צימוקים
100 גרם דבלים (תאנים) חתוכים ל-4
100 גרם משמשים חתוכים
100 גרם שזיפים שחורים ללא גרעינים, חתוכים
100 גרם אגוזים חתוכים גס
רבע כוס יין אדום
5-6 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות

לתיבול:
כפית קינמון
כוכב אחד של ציפורן
2 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:
מניחים את הפירות היבשים (למעט האגוזים) בקערה עם מים ושוטפים אותם.
מסננים את המים ושופכים לקערה רבע כוס יין אדום.
מניחים את הקערה בצד.
בינתיים – מטגנים את הבצלים על אש נמוכה ברבע כוס שמן עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים לסיר את הפירות היבשים כולל היין.
מוסיפים תבלינים: כפית קינמון, כוכב ציפורן, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות סוכר לבן, רבע כפית מלח.
מבשלים כשעה על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים, מערבבים מדי פעם.
לקראת סוף הבישול, מוסיפים את האגוזים לסיר ומערבבים.

ניתן להגיש כתוספת לצד אורז לבן, קוסקוס או מנה בשרית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר