חומרים:
1 שקית קוסקוס 350 גרם מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 כוסות מים (400 מ"ל)
50 גרם חמאה
1/4 כוס חלב (50 מ"ל)
2-3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
2-3 טיפות מי ורדים / תמצית וניל / כל תמצית אחרת לפי הטעם (אופציונלי)
2 כפות שמן זית כתית
1/4 כוס פלחי שקדים קלויים
1/4 כוס צנוברים קלויים
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס אגוזי מלך מפוררים
6 תאנים מיובשות
6 משמשים מיובשים
2 כפות חמוציות מיובשות
1 כף עלי נענע קצוצים
1 כף גרעיני חמנייה קלויים
אופן ההכנה:
שופכים לתוך סיר 2 כוסות מים ו-50 גרם חמאה.
ממיסים את החמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את החלב, הסוכר והקינמון.
ניתן להוסיף את מי הורדים או תמצית אחרת לפי הטעם.
מערבבים היטב, שופכים את תוכן שקית הקוסקוס ואת שמן הזית, מכבים את האש.
מערבבים היטב ומכסים ל-5 דקות.
מפוררים היטב את גרגירי הקוסקוס ומוסיפים את פלחי השקדים, הצנוברים, הצימוקים, אגוזי המלך והפירות המיובשים – כשהם חתוכים לקוביות קטנות.
יש הנוהגים במימונה לאכול את הקוסקוס בחמאה עם לבן.