קוסקוס מתוק למימונה

חומרים:1 שקית קוסקוס 350 גרם מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"2 כוסות מים (400 מ"ל)50 גרם חמאה1/4 כוס חלב (50 מ"ל)2-3 כפות סוכר1/2 כפית קינמון2-3 טיפות מי ורדים / תמצית וניל / כל תמצית אחרת לפי הטעם (אופציונלי)2 כפות שמן זית כתית1/4 כוס פלחי שקדים קלויים1/4 כוס צנוברים קלויים1/4 כוס צימוקים1/4 כוס אגוזי מלך מפוררים6 תאנים מיובשות6 משמשים מיובשים2 כפות חמוציות מיובשות 1 כף עלי נענע קצוצים1 כף גרעיני חמנייה קלוייםאופן ההכנה:שופכים לתוך סיר 2 כוסות מים ו-50 גרם חמאה.ממיסים את החמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החלב, הסוכר והקינמון. ניתן להוסיף את מי הורדים או תמצית אחרת לפי הטעם. מערבבים היטב, שופכים את תוכן שקית הקוסקוס ואת שמן הזית, מכבים את האש.מערבבים היטב ומכסים ל-5 דקות.מפוררים היטב את גרגירי הקוסקוס ומוסיפים את פלחי השקדים, הצנוברים, הצימוקים, אגוזי המלך והפירות המיובשים – כשהם חתוכים לקוביות קטנות.יש הנוהגים במימונה לאכול את הקוסקוס בחמאה עם לבן.

חומרים:
1 שקית קוסקוס 350 גרם מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 כוסות מים (400 מ"ל)
50 גרם חמאה
1/4 כוס חלב (50 מ"ל)
2-3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
2-3 טיפות מי ורדים / תמצית וניל / כל תמצית אחרת לפי הטעם (אופציונלי)
2 כפות שמן זית כתית
1/4 כוס פלחי שקדים קלויים
1/4 כוס צנוברים קלויים
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס אגוזי מלך מפוררים
6 תאנים מיובשות
6 משמשים מיובשים
2 כפות חמוציות מיובשות
1 כף עלי נענע קצוצים
1 כף גרעיני חמנייה קלויים

אופן ההכנה:
שופכים לתוך סיר 2 כוסות מים ו-50 גרם חמאה.
ממיסים את החמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את החלב, הסוכר והקינמון.
ניתן להוסיף את מי הורדים או תמצית אחרת לפי הטעם.
מערבבים היטב, שופכים את תוכן שקית הקוסקוס ואת שמן הזית, מכבים את האש.
מערבבים היטב ומכסים ל-5 דקות.
מפוררים היטב את גרגירי הקוסקוס ומוסיפים את פלחי השקדים, הצנוברים, הצימוקים, אגוזי המלך והפירות המיובשים – כשהם חתוכים לקוביות קטנות.
יש הנוהגים במימונה לאכול את הקוסקוס בחמאה עם לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר