המתכון בנוי מ- 3 שלבים של הכנה: בצק, מרכיבים ואופן הכנה. אחרי המילוי של השמרים, ואחריו השכבה העליונה. מומלץ להכניס לתבנית אינגליש קייק.
מרכיבים:
1 קילו קמח
150 גר' חמאה
150 גר' סוכר
2 יח' ביצים
50 גר' שמרים
30 גר' אבקת חלב
450 גר' חלב
10 גר' מלח
200 גר' חמאה לקיפולים
אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שמרים, סוכר, אבקת חלב.
מוסיפים ביצים וחלב ולשים את המרכיבים לבצק, כ- 5 דקות לישה.
מוסיפים מלח וחמאה (150 גר') .
לשים עוד כ- 10 דקות עד שהבצק הומוגני ורך.
מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה בחום חדר.
לאחר שעה מכים בעדינות בבצק להוצאת האוויר.
בעזרת מערוך פותחים את הבצק למלבן ומורחים על המלבן את החמאה לקיפולים (200 גר').
מקפלים לשלושה, כלומר צד ימין של הבצק לאמצע וצד שמאל על הקיפול של צד ימין.
מרדדים שוב למלבן והפעם מקפלים לארבע: צד ימין לאמצע הבצק צד שמאל לאמצע הבצק ואז את שני הצדדים מקפלים פנימה.
מעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.
לאחר שעתיים מקפלים שוב שלוש וארבע על פי ההנחיות למעלה, ושוב מעבירים למקרר למנוחה של 6 שעות (מומלץ ללילה).
לאחר המנוחה פותחים למלבן, מפזרים את מילוי תפוחי העץ (ראה מטה).
מגלגלים לגליל ואת הגליל מחלקים לשניים (מתקבלות שתי עוגות).
להניח כל גליל בתבנית אינגליש קייק.
מתפיחים כשעה ומפזרים את פלורנטין השקדים (ראה הכנה מטה).
אופים 40-35 דקות ב- 180 מעלות.
חומרים למלית תפו"ע:
4 יח' תפוחים גרנד סמית
100 גר' סוכר
50 גר' חמאה
50 גר' חמוציות
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
קולפים את התפוחים, פורסים לפרוסות.
ממיסים חמאה במחבת.
מוסיפים את פרוסות התפוחים, הסוכר והחמוציות.
מבשלים עד לריכוך קל של התפוחים.
לאחר שהתקרר מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים.
מעבירים למקרר עד לשימוש.
חומרים לפלורנטין שקדים:
100 גר' דבש
100 גר' סוכר
200 גר' שקד פרוס
30 גר' חמאה
אופן ההכנה:
לוקחים את הדבש והסוכר, מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת.
כשמבעבע והסוכר נמס (מתקבל צבע ענברי), מוסיפים חמאה.
מבשלים כדקה, מכבים את האש ומוסיפים שקדים.
מצננים. ניתן לשמור בקופסה אטומה לא בקירור עד השימוש.
משקל העוגה: 700 גרם. מחיר ברשת גרג: 35 ש״ח
צילום אסף לוי