זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול:30 דקות
כמות: לארבעה סועדים
מצרכים:
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות דבש
1 כף שטוחה ג'ינג'ר מגורד
1 כף תבלין אבקת שום של מקורמיק
1 בצל ירוק קצוץ
חצי ק"ג פילה סלמון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה את מיץ התפוזים, רוטב הסויה, דבש, ג'ינג'ר, אבקת שום והבצל ירוק.
שומרים בצד 2 כפות מהרוטב.
משרים את הסלמון במרינדה ל 30 דקות.
לאחר 30 דקות מעבירים לגריל בחום בינוני- גבוה ל 6-7 דקות בכל צד, או עד שהסלמון רך.
מזגגים עם המרינדה ששמרנו בצד
מחיר מומלץ לתבלין אבקת שום של מקורמיק: 18 ₪. כשרות הרבנות הראשית לישראל
צילום מיכאל כץ