עוגת דבש – מתכון איטלקי

חומרים לסירופ:סוכר – 1.5 כוסותמים – 1 כוסדבש – 1 כוסלמלית:חמאה – 70 גרםדבש – 100 גרםאבקת אפייה – 10 גרםסוכר – 60 גרםביצים – 2 יחידותקמח לבן – 140 גרםחלב – 60 גרםסירופ – 50 גרםאופן ההכנה:בשלב ראשון מכינים סירופ: שמים את כל המרכיבים יחד בסיר ומביאים לרתיחה.מורידים מהאש ומצננים. (עדיף להכין יום לפני ולהשתמש בו בטמפרטורת החדר).שמים חמאה, סוכר ודבש במיקסר (עם גיטרה), ומערבלים במהירות בינונית עד קבלת מרקם אחיד ותפוח מעט.מוסיפים ביצים ואבקת אפייה.בהדרגה מוסיפים קמח, חלב וסירופ עד קבלת מרקם אחיד.מכינים תבנית אפייה משומנת קלות ומאובקת עם קמח, ויוצקים את המסה לתבנית.מחממים תנור ל- 160 מעלות ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות.יוצקים שתיים-שלוש מצקות של סירופ על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור ומצננים.המתכון מגיע ממשפחה איטלקית בה הוא עובר כבר 6 דורות, ונאפה רק ברשת טיב טעם. המחיר: 34.90 ₪.

חומרים לסירופ:
סוכר – 1.5 כוסות
מים – 1 כוס
דבש – 1 כוס

למלית:
חמאה – 70 גרם
דבש – 100 גרם
אבקת אפייה – 10 גרם
סוכר – 60 גרם
ביצים – 2 יחידות
קמח לבן – 140 גרם
חלב – 60 גרם
סירופ – 50 גרם

אופן ההכנה:
בשלב ראשון מכינים סירופ: שמים את כל המרכיבים יחד בסיר ומביאים לרתיחה.
מורידים מהאש ומצננים.
(עדיף להכין יום לפני ולהשתמש בו בטמפרטורת החדר).
שמים חמאה, סוכר ודבש במיקסר (עם גיטרה), ומערבלים במהירות בינונית עד קבלת מרקם אחיד ותפוח מעט.
מוסיפים ביצים ואבקת אפייה.
בהדרגה מוסיפים קמח, חלב וסירופ עד קבלת מרקם אחיד.
מכינים תבנית אפייה משומנת קלות ומאובקת עם קמח, ויוצקים את המסה לתבנית.
מחממים תנור ל- 160 מעלות ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות.
יוצקים שתיים-שלוש מצקות של סירופ על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור ומצננים.

המתכון מגיע ממשפחה איטלקית בה הוא עובר כבר 6 דורות, ונאפה רק ברשת טיב טעם. המחיר: 34.90 ₪.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר