לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

מצרכים: 1 קופסה (500 גרם) לזניה של ברילה500 גרם גבינה לבנה2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה250 מ"ל שמנת מתוקה 32%4 ביצים50 גרם קורנפלור1/2 כוס סוכרקורט קינמון6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'100 גרם חמאה, מומסתמעט סוכר חוםאופן ההכנה: בקערת מיקסר, מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה.מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד. פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ"מ ומטגנים אותם במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום.יוצקים מעט מהגבינה לתבנית אפייה משומנת, עליה מסדרים שכבת עלי לזניה ועליהם שכבה של תפוחי עץ. שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ. השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ. מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום.מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות.צילום: לירון אלמוג.

מצרכים:
1 קופסה (500 גרם) לזניה של ברילה
500 גרם גבינה לבנה
2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
4 ביצים
50 גרם קורנפלור
1/2 כוס סוכר
קורט קינמון
6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'
100 גרם חמאה, מומסת
מעט סוכר חום

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר, מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה.
מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד.
פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ"מ ומטגנים אותם במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום.
יוצקים מעט מהגבינה לתבנית אפייה משומנת, עליה מסדרים שכבת עלי לזניה ועליהם שכבה של תפוחי עץ. שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ. השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ. מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום.
מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות.

צילום: לירון אלמוג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר