חומרים ל-5 מנות:
5 יח' פילה סלמון – 180 גרם ליחידה
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
150 מ"ל רוטב סילאן
150 מ"ל מיץ תפוזים –מערבבים ביחד עם הסילאן
פילטים של תפוז [משני תפוזים]
אופן ההכנה:
מורחים על תבנית אפיה שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
מניחים מעל את נתחי הסלמון.
מורחים כל נתח ברוטב הסילאן והתפוז, ומשרים כשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות וצולים את הדג כ-8 עד 10 דקות.
מניחים על צלחת הגשה נתח סלמון אחד, יוצקים מעט רוטב סילאן שנשאר
ומגישים לצד פילטים של תפוז
המלצת השף:
רצוי להגיש עם שעועית ירוקה ופרוסות תפ"א אפויות