מצרכים לסלט גדול במרכז שולחן:
2 יח' גזר
1 צנון או 4 יח' צנונית
2 יח' קולורבי
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל סגול קטן
1 שומר
חופן עלי רוקט
1 רימון
חופן אגוזי מלך
3 כפות סוכר
2 כפות מים
לרוטב:
רבע כוס רכז תפוזים
2 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
2 ענפי תימין מעולעלים
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
את הגזר, הקולרבי , שורש פטרוזיליה, הצנונית, השומר והבצל סגול, אנו קולפים וחותכים לרצועות דקיקות (ג'ולייאנים).
מניחים בקערת ערבוב.
מוסיפים את עלי הרוקט וגרעיני הרימון.
משאירים כ- 2 כפות רימונים בצד.
אגוזי מלך מקורמלים:
מחממים במחבת את המים והסוכר ביחד.
מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב, מסירים מהאש לצלחת ומקררים.
רוטב:
בקערת ערבוב בוזקים רכז תפוזים, שמן זית ולימון סחוט.
מוסיפים את התימין, המלח והפלפל.
מערבבים היטב עד התחברות הטעמים.
לקערה בה מונחים הירקות, מוסיפים את אגוזי המלך ורוטב ההדרים.
מערבבים היטב, מעל הכול מפזרים חופן נוסף של גרעיני רימון ומגישים.
טיפ:
ניתן להחליף את אגוזי המלך המקורמלים באגוזי פקאן מסוכרים.
יחס הירקות יכול להשתנות לפי עדיפות אישית.
צילום אילן גוטמן