שטרודל תפוחי עץ מבצק פילו וצימוקים לבנים

חומרים:3 עלי פילו מופשרים ומכוסים במגבת מטבח לחה5 תפוחי עץ ( 550 גרם) קלופים ופרוסים מסוג גרנד סמיט100 גרם (1/2 כוס) סוכר25 גר' חמאה1 מקל וניל חצוי ומגורר60 גרם (1/2 כוס) צימוקים לבנים20 גרם (2 כפות) שמן קנולה60 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים ללא קליפהלהברשה: 1 ביצה טרופהלקישוט: אבקת סוכראופן ההכנה:מכינים את המלית: בסיר רחב ממיסים את החמאה ומקל הווניל.מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים "נעטפים" בחמאה המומסת.מוסיפים את הסוכר ומערבבים.ממשיכים לבשל עוד כ- 7-8 דקות עד שתפוחי העץ מתרככים אך שומרים על צורתם.מורידים מן האש, מוסיפים את הצימוקים הלבנים ומצננים. עורכים ואופים: מחממים את התנור ל- 190 מעלות.פורסים את 3 עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם.מצמידים זוג עלי פילו ומעליהם (ב- 50% משטח הפנים שלהם) מניחים את העלה השלישי. מברישים ב- 2 כפות שמן קנולה את כל עלי הפילו.מפזרים שקדים טחונים ללא קליפה.מסננים את מלית התפוחים ואף סוחטים אותה מעט.מניחים את המלית על עלי הפילו מימין לשמאל.מגלגלים לגלילה בקוטר 6-7 ס"מ.מברישים בביצה ואופים כ- 18-20 דקות עד להזהבה. מקשטים ומגישים: מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר גם עם גלידה וניל או קצפת. צילום דן לב

חומרים:
3 עלי פילו מופשרים ומכוסים במגבת מטבח לחה
5 תפוחי עץ ( 550 גרם) קלופים ופרוסים מסוג גרנד סמיט
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גר' חמאה
1 מקל וניל חצוי ומגורר
60 גרם (1/2 כוס) צימוקים לבנים
20 גרם (2 כפות) שמן קנולה
60 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים ללא קליפה

להברשה:
1 ביצה טרופה

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
מכינים את המלית:
בסיר רחב ממיסים את החמאה ומקל הווניל.
מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים "נעטפים" בחמאה המומסת.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
ממשיכים לבשל עוד כ- 7-8 דקות עד שתפוחי העץ מתרככים אך שומרים על צורתם.
מורידים מן האש, מוסיפים את הצימוקים הלבנים ומצננים.

עורכים ואופים:
מחממים את התנור ל- 190 מעלות.
פורסים את 3 עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם.
מצמידים זוג עלי פילו ומעליהם (ב- 50% משטח הפנים שלהם) מניחים את העלה השלישי. מברישים ב- 2 כפות שמן קנולה את כל עלי הפילו.
מפזרים שקדים טחונים ללא קליפה.
מסננים את מלית התפוחים ואף סוחטים אותה מעט.
מניחים את המלית על עלי הפילו מימין לשמאל.
מגלגלים לגלילה בקוטר 6-7 ס"מ.
מברישים בביצה ואופים כ- 18-20 דקות עד להזהבה.

מקשטים ומגישים:
מפזרים אבקת סוכר ומגישים, אפשר גם עם גלידה וניל או קצפת.

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר