עוגת דבש תמרים ושקדים

עוגת דבש בעלת טעם דבש מודגש ומרקם דחוס. אני אוהב לשלב בה תמרים, שקדים, ובכלל תוספות מפתיעות.חומרים:2/3 1 כוסות קמח (235 גרם)1 שקית אבקת אפייה1 כפית קינמון ( 2 גרם)125 גרם חמאה1 כוס דבש (300 גרם)1 כוס סוכר (200 גרם)1/4 1 כוס חלב (300 גרם)1 ביצה3 תמרים חתוכים לרבעים מסוג מהג'וללציפוי:100 שקדים פרוסים מולבניםאופן ההכנה:מחממים תנור ל-170 מעלות.מחממים בסיר את החלב, סוכר ודבש עד שכל התערובת הומוגנית.מערבלים ב-"וו גיטרה" את החמאה, קמח, אבקת אפייה, קינמון -עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ואת תערובת הדבש ההומוגנית. מפזרים שקדים מולבנים בתחתית התבנית, מוזגים את התערובת ומפזרים את קוביות התמרים.אופים כ- 45-50 דקות.גיוון:ניתן להחליף את השקדים באגוזים קצוצים ואת התמרים בשזיפים.צילום דן לב

עוגת דבש בעלת טעם דבש מודגש ומרקם דחוס. אני אוהב לשלב בה תמרים, שקדים, ובכלל תוספות מפתיעות.

חומרים:
2/3 1 כוסות קמח (235 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית קינמון ( 2 גרם)
125 גרם חמאה
1 כוס דבש (300 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/4 1 כוס חלב (300 גרם)
1 ביצה
3 תמרים חתוכים לרבעים מסוג מהג'ול

לציפוי:
100 שקדים פרוסים מולבנים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחממים בסיר את החלב, סוכר ודבש עד שכל התערובת הומוגנית.
מערבלים ב-"וו גיטרה" את החמאה, קמח, אבקת אפייה, קינמון -עד קבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ואת תערובת הדבש ההומוגנית.
מפזרים שקדים מולבנים בתחתית התבנית, מוזגים את התערובת ומפזרים את קוביות התמרים.
אופים כ- 45-50 דקות.

גיוון:
ניתן להחליף את השקדים באגוזים קצוצים ואת התמרים בשזיפים.

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר