עוגת דבש בעלת טעם דבש מודגש ומרקם דחוס. אני אוהב לשלב בה תמרים, שקדים, ובכלל תוספות מפתיעות.
חומרים:
2/3 1 כוסות קמח (235 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית קינמון ( 2 גרם)
125 גרם חמאה
1 כוס דבש (300 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/4 1 כוס חלב (300 גרם)
1 ביצה
3 תמרים חתוכים לרבעים מסוג מהג'ול
לציפוי:
100 שקדים פרוסים מולבנים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחממים בסיר את החלב, סוכר ודבש עד שכל התערובת הומוגנית.
מערבלים ב-"וו גיטרה" את החמאה, קמח, אבקת אפייה, קינמון -עד קבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ואת תערובת הדבש ההומוגנית.
מפזרים שקדים מולבנים בתחתית התבנית, מוזגים את התערובת ומפזרים את קוביות התמרים.
אופים כ- 45-50 דקות.
גיוון:
ניתן להחליף את השקדים באגוזים קצוצים ואת התמרים בשזיפים.
צילום דן לב