לחם תפוחי עץ עם קינמון ושקד קלוי בזיגוג דבש

מצרכים למילוי: 3 תפוחי עץ ירוקים מסוג סמיט4 כפות דבש1 כף סוכר50 גרם שקד לבן פרוס קלוי2 כפיות קינמוןמצרכים לבצק:3.5 כוסות קמח לבן מנופה1.5 כפיות מלח2 כפיות שמרים יבשים1 כף סוכר1.5 כוסות מים פושרים2 כפות שמן זית.כף דבשאופן ההכנה: חותכים את תפוחי העץ לקוביות של חצי על חצי סנטימטר.אם אין לכם שקד קלוי, ניתן לקלות על מחבת יבש בחום נמוך עד שהשקד משחים מעט.מקפיצים את קובית התפוחים על מחבת יחד עם הסוכר והקינמון עד לריכוך עדין (כאשר מזלג או קיסם מחליקים בקלות בנעיצת התפוח).מערבבים את מסת תפוחי העץ ביחד עם השקדים הקלויים כל עוד המסה חמה, ונותנים למסה להצטנן. בינתיים נכין את הבצק: אל תוך קערה שופכים את הקמח המנופה יחד עם המלח ויוצרים גומה קטנה באמצע.אל הגומה שופכים את הסוכר והשמרים ומכסים מעל בקמח מהצדדים.מוזגים את כף הדבש.מוזגים את תערובת התפוחים שהצטננה ומערבבים היטב תוך כדי מזיגת המים והשמן (מומלץ לערבב בעזרת כף עץ).יש למזוג כל פעם מעט עד שיתקבל לנו בצק אחיד.לאחר איחוד הבצק מקמחים משטח עבודה ומתחילים בעבודת הלישה.יש ללוש כ- 7-8 דקות עד שהבצק נעשה גמיש ודביק, אך כזה שלא נדבק לנו לידיים ובין האצבעות. (ניתן גם ללוש במיקסר בעזרת וו גיטרה במהירות איטית למשך 5-6 דקות) – אני מעדיף ללוש עם הידיים בשיטה הקלאסית. כך אני מפחית את הסיכון שהבצק יקרע עם תערובת התפוחים.מקמחים תבנית אינגליש קייק קוטר 28*10.5 או תבנית עגולה, או כל צורה שתרצו.מתפיחים כ-60 דקות ומכסים במגבת או בניילון . הכינו מראש תנור מחומם ל-200 מעלות, וברגע שהבצק יכפיל את נפחו נזגג אותו בכפית דבש ולאחר מכן אפייה של 30-40 דקות.

מצרכים למילוי:
3 תפוחי עץ ירוקים מסוג סמיט
4 כפות דבש
1 כף סוכר
50 גרם שקד לבן פרוס קלוי
2 כפיות קינמון

מצרכים לבצק:
3.5 כוסות קמח לבן מנופה
1.5 כפיות מלח
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1.5 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן זית.
כף דבש

אופן ההכנה: 
חותכים את תפוחי העץ לקוביות של חצי על חצי סנטימטר.
אם אין לכם שקד קלוי, ניתן לקלות על מחבת יבש בחום נמוך עד שהשקד משחים מעט.
מקפיצים את קובית התפוחים על מחבת יחד עם הסוכר והקינמון עד לריכוך עדין (כאשר מזלג או קיסם מחליקים בקלות בנעיצת התפוח).
מערבבים את מסת תפוחי העץ ביחד עם השקדים הקלויים כל עוד המסה חמה, ונותנים למסה להצטנן.

בינתיים נכין את הבצק:
אל תוך קערה שופכים את הקמח המנופה יחד עם המלח ויוצרים גומה קטנה באמצע.
אל הגומה שופכים את הסוכר והשמרים ומכסים מעל בקמח מהצדדים.
מוזגים את כף הדבש.
מוזגים את תערובת התפוחים שהצטננה ומערבבים היטב תוך כדי מזיגת המים והשמן (מומלץ לערבב בעזרת כף עץ).
יש למזוג כל פעם מעט עד שיתקבל לנו בצק אחיד.
לאחר איחוד הבצק מקמחים משטח עבודה ומתחילים בעבודת הלישה.
יש ללוש כ- 7-8 דקות עד שהבצק נעשה גמיש ודביק, אך כזה שלא נדבק לנו לידיים ובין האצבעות.
(ניתן גם ללוש במיקסר בעזרת וו גיטרה במהירות איטית למשך 5-6 דקות) – אני מעדיף ללוש עם הידיים בשיטה הקלאסית. כך אני מפחית את הסיכון שהבצק יקרע עם תערובת התפוחים.
מקמחים תבנית אינגליש קייק קוטר 28*10.5 או תבנית עגולה, או כל צורה שתרצו.
מתפיחים כ-60 דקות ומכסים במגבת או בניילון .
הכינו מראש תנור מחומם ל-200 מעלות, וברגע שהבצק יכפיל את נפחו נזגג אותו בכפית דבש ולאחר מכן אפייה של 30-40 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר